Florin Busuioc, la Buzau:: "Am plecat din teatru 12 ani, pentru ca nu aveam satisfactii si am ramas la meteo"

   

Aplauze la scena deschisa la finalul spectacolul "Fidelitate", jucat luni pe scena de la Consiliul Judetean. Sute de buzoieni au venit sa vada productia care il aducea pe scena pe indragitul Florin Busuioc, alaturi de Gheorghe Ifrim (cunoscut mai nou pentru rolul din Las Fierbinti) si Adelaida Zamfira.

Dincolo de numele actorilor din distributie, piesa s-a dovedit una excelenta, cu un text savuros, care sub umbrela unei comedii politiste face o analiza cinica a vietii de cuplu din lumea contemporana.

Pentru cunoscutul prezentator meteo de la ProTv (distins in 2010, la Zurich, de catre Societatea Europeana de Meteorologie, cu premiul pentru cel mai bun prezentator al anului), popasul la Buzau a coincis cu intoarcerea in orasul unde a facut armata. Florin Busuioc a vorbit pentru OPINIA despre cele doua ipostaze ale vietii sale profesionale, marturisind ca s-a intors pe scena de teatru dupa o pauza de nu mai putin 12 ani.

Rep.: Vorbiti-mi despre satisfactiile pe care ti le aduce meseria de actor si cea de prezentator meteo.

Florin Busuioc:Satisfactii aduc amandoua ipostazele. Problema este ca eu, la un moment dat, neavand satisfactie in teatru, am plecat de tot 12 ani. Am ramas la meteo. Nu am mai jucat. Abia anul trecut mi-am reluat activitatea de actor si asta pentru ca s-a ivit un prilej, un proiect care mi-a placut.

"La stiri facem niste jucarele care ne fac munca foarte frumoasa"

Rep.: Nu vorbim despre acest spectacol?

F. B.:Nu. Era vorba despre un Cehov. O adaptare pusa pentru prima data in scena; o adaptare facuta de Lae Urs dupa trei nuvele. A fost atat de frumoasa provocarea, incat am zis: "Gata! O facem!". Dupa aceea, acelasi regizor, Dragos Campean, a venit cu propunerea asta: "Fidelitate" si am zis sa vad despre ce este vorba. "Cu cine? Gigi Ifrim? A, da sigur! Cine? Ada (n.r. - Adelaida Zamfira)? Cum sa nu!". Asa ca am recidivat. Nu mi-am propus sa revin pe scena. A fost o intamplare. Acum se pare ca suntem in cautarea unui al treilea text tot in aceeasi gasca. Vom vedea.

Rep.: Vorbiti-mi despre rolul de la meteo.

F. B.:Satisfactii foarte mari sunt si acolo, desi lumea ar zice ca este o rutina pe care o indeplinesc fara obligatii prea mari si prea mult efort. Nu este adevarat. Este un personaj. Un personaj care s-a creat nu foarte departe de Florin Busuioc, dar tot are ceva elemente de personaj. Toate jucariile pe care vedeti ca le fac eu la stirile de dimineata cu Mihai (n.r. - Mihai Dedu), cu Lavinia (n.r. - Lavinia Petrea), Andreea (n.r. - Andreea Marinescu), cu Neti sau Vadim (n.r. - Vadim Vijeu) sau Corina Caragea sunt niste jucarele care ne fac munca foarte frumoasa. Ele vin din faptul ca nu exista constrangeri, sefi, producatori care sa ne preseze.

"Mi-a fost greu sa revin. Actoria nu e ca mersul pe bicicleta"

Rep.: V-a fost greu cand ati revenit pe scena dupa 12 ani?

F. B.:Foarte greu. Nu e ca mersul pe bicicleta. Cine crede ca actoria este o chestie pe care nu o uiti si nu poate rugini se insala amarnic. Daca nu faci continuu aceasta meserie, este greu sa revii, pentru ca trebuie sa te duci inapoi, in adancurile tale, sa iti cauti niste resorturi emotionale pe care le-ai pierdut. Asta este foarte greu. Bineinteles, ma refer la cei care vor sa faca meseria asta ca lumea. Daca vrei prosteala, nu e mare lucru. Daca vrei insa emotie, sa creezi fluxul asta emotional intre ceea ce se intampla pe scena si sala, atunci este de munca dupa o pauza.

Rep.: Au fost reactii din partea publicului vizavi de posibila confundare dintre rolul de la meteo si cel de la teatru?

F. B.:Au mai fost glume, dar nu s-a sarit calul. Mai tare m-a interesat altceva. In celalalt spectacol, de Cehov, personajul meu cumpara o femeie de la sotul ei si o doamna din primul rand al salii a inceput sa vorbeasca: "Asa! Asa, maica, da-i bani pe ea!!". Chiar daca poate era deranjant pentru cei din sala, pe noi ne-a bucurat, pentru ca a fost dovada ca rolul era veridic si ne-am atins scopul.

"Am facut armata la Topografi, la Buzau"

Rep.: Credeti ca sunteti ales intr-o distributie si din aspecte comerciale, pentru ca popularitatea dumneavoastra asigura succesul la public?

F. B.:Nu ma intereseaza. Aceste doua spectacole sunt alegerile mele, pentru ca mi-au placut textele, grupul si nu a fost nicidecum planul regizorului. Ele sunt puse de un fost elev al meu la actorie, care ulterior a facut si regia. Nu ne-am gandit la aspectul pecuniar, comercial sau de marketing...

Rep.: Aveti vreo amintire legata de Buzau?

F. B.:La Buzau am facut armata un an jumate. La Topografi. Cand am trecut acum pe drum pe langa biuta (n.r. - ridicatura de teren folosita la un poligon pentru tir) mi-am adus aminte cum faceam trageri de zi si de noapte acolo. A fost greu la inceput, dupa care a fost o perioada absolut superba.
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 02:06
Sursa: Opinia Buzau

Articol citit de 289 ori


Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
VIDEO Imagini terifiante la Scoala 1. Au aparut inregistrari cu oameni intinsi pe jos si tipete de durere
Imagini surprinse imediat dupa producerea accidentului de la scoala 1 din Buzau au fost postate pe ...
VIDEO Decathlon deschide un nou magazin la Buzau si ajunge la o retea de 21 unitati nationale
Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, continua sa extinda reteaua de ...
VIDEO Cum deosebim carnea afumata natural de cea injectata cu arome si aditivi. "Primul indiciu intr-o carmangerie este mirosul de fum"
Specialistii au descoperit ca multe preparate din carne contin doar arome de fum si o serie de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor