Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor, ultima din viata lui Iisus. De ce este Vinerea Mare cea mai neagra zi a crestinatatii, iar Raiul este "inchis"

Sursa: Adevarul
Luni, 10 Aprilie 2017, ora 04:03
42 citiri
Crestinii ortodocsi intra de astazi, 10 aprilie, in Saptamana Mare, ultima in care se tine post inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti. Aceasta perioada este unica in Biserica, atat din punct de vedere liturgic, cat si duhovnicesc. "Adevarul" va spune semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor De luni, 10 aprilie, credinciosii ortodocsi intra in Saptamana Patimilor, iar pana vineri bisericile ortodoxe oficiaza sfintele slujbe de Denii. Cuvantul "denie" vine de la slavonescul "vdenie" si ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.