Fiica lui Voiculescu, urmarita penal in cazul santajului de la Antene

Joi, 11 Iulie 2013, ora 12:29
7076 citiri
Fiica lui Voiculescu, urmarita penal in cazul santajului de la Antene
Foto: Digi24

Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in cazul Sorin Alexandrescu.

Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, remis Ziare.com.

S-a inceput urmarirea penala si fata de directorul "Jurnalului national", George Daniel Matiescu, precum si fata de doua entitati juridice - societatea care editeaza "Jurnalul national" si Antena Group.

Cum a decurs santajul

Anchetatorii spun ca, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

Stenograme in dosarul Antenelor - Alexandrescu catre seful RCS-RDS: "Iti dau si documentele"

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena Tv Group au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, "aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa vizeze si partea vatamata", explica DNA.

Din 9 mai 2013, pe doua posturi TV din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica ce ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata.

Cu prilejul mai multor intalniri, Alexandrescu i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena Tv Group, in conditiile impuse.

Din rechizitoriu reiese ca Alexandrescu a purtat in "mod constant", discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, cu invinuita Camelia Voiculescu, "reiesind ca acesta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens".

Camelia Voiculescu da vina pe "regimul Basescu"

Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu au fost audiati, joi dimineata, la DNA in dosarul de santaj.

In timp ce se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu, presedintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat in care aceasta acuza "lupta politica a regimului Basescu".

Camelia Voiculescu: E o lupta politica a regimului Basescu impotriva tatalui meu

Miercuri, instanta a respins solicitarea lui Sorin Alexandrescu de ridicare a interdictiei de a parasi tara, considerand plangerea sa neintemeiata.

Camelia Voiculescu si Dan Voiculescu apar in interceptarile aflate la dosarul in care Sorin Alexandrescu este acuzat ca l-a santajat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS.

Seful Antenelor, Sorin Alexandrescu, a fost eliberat

Promo-ul folosit in santaj, difuzat si dupa ce Sorin Alexandrescu a fost retinut (Video)

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv in aceasta cauza, dar a fost eliberat pe 6 iunie de Tribunalul Bucuresti, care a decis ca acesta poate fi judecat in stare de libertate. Tot atunci i s-a introdus masura interdictiei de a parasi tara.

Camelia Voiculescu mai este implicata si in alte doua dosare, Rompetrol si Loteria II.

Camelia Voiculescu, audiata in cazul Rompetrol - vezi ce a recunoscut

Dan Voiculescu, audiat in dosarul Loteria II (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Camelia Voiculesuc urmarita penal, #Camelia Voiculescu santaj DNA, #Sorin Alexandrescu voiculescu santaj , #proces