EURO 2008 ingrasa conturile producatorilor de bere si echipamente sportive

Joi, 12 Iunie 2008, ora 13:54
1157 citiri
EURO 2008 ingrasa conturile producatorilor de bere si echipamente sportive

Campionatul european de fotbal umple conturile producatorilor de bere si firmelor care vand tricouri membrii echipei Nationale, in mod special cu Mutu, Chivu si Nicolita.

"La nivel de companie, cresterea in volum a vanzarilor de bere pe durata Campionatului se va situa la aproximativ 25%, iar la nivel de piata cresterea va atinge intre 10% si 15%", a precizat reprezentantul URBB, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste variantele de ambalaj preferate de romani pe perioada EURO 2008, multi romani vor iesi pe terase pentru a vedea meciurile in compania prietenilor, astfel se va face simtita o preferinta mai mare pentru variantele de ambalare in sticla si draught, a apreciat Ignat.

Berea blonda va conduce si in continuare detasat in preferintele romanilor, revenindu-i o pondere de peste 95% din intreaga piata, a incheiat reprezentantul producatorului de bere.

Pe de alta parte, tricourile cu Mutu, Chivu si Nicolita cresc vanzarile de echipamente sportive cu pana la 40% in perioada Campionatului European de Fotbal din Austria si Elvetia, au declarat reprezentanti ai magazinelor de profil din marile centre comerciale din capitala.

"Inca dinainte cu o luna de a incepe Campionatul European din Austria si Elvetia au inceput sa creasca vanzarile de echipamente sportive. Cel mai mult clientii nostri au cumparat tricourile nationalei cu Mutu, Chivu si Nicolita, dar nu au ocolit nici tricoruile cu ceilalti componenti ai lotului national. Cred ca luna trecuta vanzarile pe acest segment a crescut cu 20-25%, iar pentru luna iunie estimam o crestere de pana la 40%", a declarat Diana Ionascu, reprezentant al uneia din firmele care distribuie echipament sportiv in marile centre comerciale din capitala.

Si reprezentantii magazinelor din mall-urile bucurestene sustin ca afacerea cu tricourile inscriptionate cu numele jucatorilor nationalei a mers destul de bine.

"Daca intr-o zi normala vindeam maxim 4-5 tricouri acum, odata cu meciurile de fotbal, am reusit sa vindem dublu sau chiar triplu", a spus Oana Danet, comerciant intr-un magazin de echipamente sportive din centrul comercial Mall Vitan.

Pe segmentul companiilor care vand echipamente sportive, sunt estimate cresteri de 40%- 50% ale vanzarilor.

Adidas este sponsor oficial pentru nationala de fotbal a Romaniei si unul dintre partenerii EURO 2008.

"Ne asteptam la o crestere cu 40-50% a vanzarilor in perioada Campionatului European, cele mai solicitate produse fiind tricourile, care detin o pondere de 60% din total", a afirmat Alexandru Simina, brand manager al portalului de vanzarii de echipament sportiv Netsport, care colaboreaza cu 20 de furnizori si comercializeaza zece marci de produse.

Campionatul de fotbal Euro 2008 se desfasoara pe perioada 7 - 29 iunie, iar meciurile se joaca in Austria si Elvetia.

Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Un jucător de la CFR Cluj, propus lui Edi Iordănescu ca o soluție pentru națională! A contribuit la victoria contra CSU Craiova
Florin Prunea, fostul portar al naționalei României, a remarcat unul dintre jucătorii celor de la CFR Cluj. Prunea crede că acesta ar putea să reprezinte o soluție pentru echipa...
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
#vanzare, #nationala, #tricou, #Euro 2008, #bere, #creste , #Euro 2008