Cannes 2011: Lux si glume pe covorul rosu (Galerie foto)

Joi, 12 Mai 2011, ora 21:40
4249 citiri
Cannes 2011: Lux si glume pe covorul rosu (Galerie foto)

Editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Cannes a inceput miercuri seara. Premiul Palme d'Or va fi decernat pe 22 mai.

Printre cei mai asteptati regizori, cu cele mai interesanta filme, din Competitia Oficiala, se numara Lars Von Trier cu "Melancholia", Terrence Malick cu "The Tree of Life", Aki Kaurismaeki cu "Le Havre", Pedro Almodovar cu "La piel que habito", Alain Cavalier cu "Pater", Nuri Bilge Ceylan cu "Once Upon a Time in Anatolya", Takashi Miike cu "Hara-Kiri: Death of a Samurai", Nanni Moretti "Habemus papam", Paolo Sorrentino cu "This Must be the Place" si, in premiera, Radu Mihaileanu cu "La source des femmes", in care Romania nu e implicata si a carui actiune se petrece undeva intre nordul Africii si Orientul Mijlociu.

Prima seara a festivalului a inceput cu cel mai nou film al celebrului cineast american Woody Allen, comedia romantica "Midnight in Paris", in care joaca si prima doamna a Frantei, Carla Bruni Sarkozy.

Sotia presedintelui Sarkozy nu a fost insa prezenta la premiera, invocand "probleme persoane si profesionale", dupa cum a spus Allen. Au venit, in schimb, ceilalti protagonisti ai peliculei, printre care Owen Wilson, Adrien Brody si Michael Sheen.

Primele recenzii ale filmului sunt favorabile, o parte a criticilor afirmand ca "Midnight in Paris" este cel mai bun film al lui Allen din ultimii ani.

Conform traditiei, si anul acesta, cel mai important festival de film organizat pe continentul european aduna multe nume mari ale cinematografiei mondiale.

Printre acestea se numara Johnny Depp, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Antonio Banderas, Salma Hayek, Jude Law si Uma Thurman, ultimii doi ca membri ai juriului prezidat de legendarul Robert De Niro.

De Niro s-a chinuit chiar sa vorbeasca in franceza, atunci cand si-a prezentat discursul inaugural al galei, fiind aplaudat indelung de catre cei din sala, chiar daca franceza sa nu a fost perfecta.

La Cannes, Melanie Griffith si Antonio Banderas sarbatoresc 15 ani de casnicie, iar Melanie l-a insotit pe sotul sau la premiera filmului "Puss In Boots".

Parada modei pe covorul rosu

Ca in fiecare an, pe "covorul rosu" au pasit frumusetile cinematografiei mondiale, cateva dintre ele captand atentia fotoreporterilor.

Pentru Cannes 2011, Uma Thurman a ales o rochie lunga, alba, vaporoasa, creata de Versace, glumind cu jurnalistii: "Pentru fetele inalte este greu sa gasesti ceva facut de-a gata. In rochia asta ma simt sexy si sper sa apuc sa dansez in ea".

Salma Hayek a ales o creatie stralucitoare, semnata Gucci:

Rachel McAdams a fost una dintre aparitiile cele mai apreciate, intr-o rochie Marchesa, accesorizata cu bijuterii Bulgari si pantofi Casadei.

Editia de anul acesta a festivalului, a 64-a din istorie, se va incheia la 22 mai cu filmul francez "Les bien-aimes", avand-o pe Catherine Deneuve in rolul principal.

Romania, la Cannes 2011

Si anul acesta, Romania este bine reprezentata, fie ca este vorba de clienti constanti, precum Catalin Mitulescu, ori de actrite consacrate ca Maia Morgenstern sau aflate la al doilea rol - Ada Condeescu.

Cel de-al doilea lungmetraj de Catalin Mitulescu, "Loverboy", va avea premiera mondiala la Festivalul de la Cannes, in sectiunea Un Certain Regard.

In competitia oficiala a intrat un alt nume romanesc, insa din partea Frantei: Radu Mihaileanu, cu "La Source des femmes". In Atelierul Festivalului de la Cannes se afla si "Lupu", de Bogdan Mustata.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cannes 2011, #rochii Cannes 2011, #filme Cannes 2011 , #stiri Cannes