Proiectul cinematografic al unui roman, premiu la Cannes

Joi, 22 Mai 2014, ora 22:17
1826 citiri
Proiectul cinematografic al unui roman, premiu la Cannes
Foto: festival-cannes.fr

Proiectul de lungmetraj franco-armean "Territoria", produs de Dan Burlac si regizat de Nora Martirosyan, a fost recompensat cu premiul Arte decernat in cadrul L'Atelier de la Cinefondation, un eveniment organizat intre 16 si 22 mai, la Festivalul de Film de la Cannes.

Impreuna cu producatorii lor, regizorii au oportunitatea, in cadrul acestui program din Festivalul de la Cannes, sa se intalneasca cu potentiali parteneri, in incercarea de a-si finaliza proiectele si de a incepe filmarile.

In perioada 16 - 22 mai, in cadrul L'Atelier de la Cinefondation, au fost organizate intalniri cu persoane interesate in a investi in proiectele lor.

Premiul Arte International, in valoare de 6.000 de euro, este decernat celui mai bun proiect de lungmetraj prezentat in L'Atelier de la Cinefondation la Festivalul de Cannes.

Actiunea filmului "Territoria" se petrece in Nagorno-Karabah, o republica autoproclamata care nu este recunoscuta de niciun stat. Aici se construieste un nou aeroport care ar trebui sa permita populatiei sa isi afirme existenta si sa se conecteze la restul lumii. In acest aeroport isi concentreaza sperantele tanarul Edgar, fiind un loc de unde ar putea evada in lume. Manu, o adolescenta de 13 ani, asteapta si ea un avion, a carui sosire este amanata constant pentru saptamana urmatoare. Avionul, cel mai comun lucru intr-un aeroport, devine o utopie.

Palmaresul lui Dan Burlac

Dan Burlac a fost producator asociat la filmul distins cu Palme d'Or "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, si producator la "Copilaria lui Icar", de Alexandru Iordachescu, cu Guillaume Depardieu in rol principal. A mai coprodus, printre altele, "Nunta muta", de Horatiu Malaele, si "Sette Opere di Misericordia", de Gianluca si Massimiliano De Serio.

In 2010, a participat la programul Producers on the Move de la Festivalul International de Film de la Cannes.

L'Atelier de la Cinefondation a fost creat in 2005, iar, din cele 141 de proiecte participante, 85 au fost lansate in cinematografe si 44 sunt in preproductie.

Anul acesta, la cea de-a zecea editie a L'Atelier de la Cinefondation, au fost invitati 15 regizori, printre acestia numarandu-se si Bogdan Mirica, care isi va prezinta proiectul "Dogs".

Cannes: Gestul unei actrite iraniene care a infuriat Teheranul

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai si se va incheia duminica. Juriul competitiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeza Jane Campion, singura femeie care a castigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Dan Burlac premiu Cannes, #roman premiu Arte Cannes 2014, #Territoria Dan Burlac Cannes, #Territoria premiu Cannes 2014 , #stiri Cannes