Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 11:53
5386 citiri
Carmen Dan insista sa contrazica Parchetul: Instanta decide desecretizarea unor documente
Foto: Facebook/Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a insistat, vineri, asupra faptului ca a raspuns in timp util solicitarilor Parchetului General, in legatura cu ancheta protestului din 10 august, precizand ca instanta este cea care decide desecretizarea unor documente.

"Procurorul general tot cere. Nu e nicio problema. Poate sa ceara. Noi o sa raspundem de fiecare data. N-am avut nicio solicitare care sa intampine greutati din partea ministerului. Am facut toate demersurile, astfel incat sa nu ne acuze nimeni ca prejudiciem ancheta.

Cat despre declasificare, e de ajuns sa ne uitam in Codul Penal. Avem un articol care spune clar ca instanta e cea care decide declasificarea de urgenta, atunci cand considera ca informatiile clasificate sunt utile", a spus Carmen Dan.

Aceasta a adaugat ca documentele nu sunt declasificate de ministru. "Nu ministrul dispune declasificarea, iar cererea de declasificare e in analiza unei comisii din cadrul ministerului si bineinteles ca, daca acea comisie va dispune in sensul declasificarii partiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse in dosar, vom proceda in consecinta", a punctat ea.

Ministrul a mentionat ca MAI a pus totul la dispozitie.

"Tot ce am avut noi la dispozitie la nivel de analiza sau la nivel de informatii am pus la dispozitia parchetelor, iar Jandarmeria in actiunea pe care a depus-o la DIICOT a depus tot ce presupune inscris, tot ce presupune analiza, tot ce presupune informatie, in asa fel incat procurorii sa aiba cadrul si sa faca verificarile necesare", a continuat Carmen Dan.

Intrebat daca ii este frica de o eventuala punere sub acuzare, ministrul a spus ca nu, pentru ca nu a gresit.

"Nu. Unui om care nu a gresit cu nimic nu are cu ce sa ii fie teama", a raspuns ea.

Parchetul General a transmis in aceasta saptamana ca declasificarea anumitor documente din dosarul 10 august este necesara in vederea asigurarii caracterului echitabil al urmaririi penale, precum si pentru respectarea dreptului la aparare al partilor si subiectilor procesuli principali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Carmen Dan desecretizare documente , #ministru de Interne
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Nu, carmencitta nu a gresit nimic, doar se balaceste in cocina