Ministrul de Interne insista ca SRI a anuntat doar ca sunt meciuri in zona: SMS-ul nu era semnat SRI

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 12:49
7258 citiri
Ministrul de Interne insista ca SRI a anuntat doar ca sunt meciuri in zona: SMS-ul nu era semnat SRI
Foto: Captura video Realitatea TV

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a insistat, vineri, ca de la SRI nu au fost trimise catre institutia pe care o conduce inainte de protestul de miercuri decat informatii referitoare la evenimente sportive ce urmau sa aiba loc in zona.

Ministrul a specificat in mai multe randuri faptul ca acest SMS, care "nu era semnat SRI", avea doar "caracter generic".

Carmen Dan sustine ca nu a fost informata de SRI legat de deturnarile ce urmau sa aiba loc la protestul de la Guvern, fapt pe care l-a mai spus si pana acum. "Nu am fost informata", a declarat ea vineri, completand: "Am fost intrebata daca am primit informatii de la SRI. Raspunsul a fost 'Nu'", a explicat ministrul.

"Secretarul de stat a primit un SMS pe care il puteati transmite si dvs. Nu continea altceva decat o informatie cu caracter general, obisnuita, in cadrul schimbului de informatii operative. Nu era semnat SRI, nu era asumat de cineva. Era semnat de o persoana.

Am vazut un mesaj. Atat si nimic mai mult. Aceste lucruri vor fi analizate. Nu dau vina pe nimeni, spun ca e o situatie care trebuie analizata.

cu domnul director Hellvig am avut o discutie ulterioara si am stabilit ca nivelul de comunicare ar trebui sa se faca la un esalon corespunzator", a mai spus ministrul.

Ministrul a laudat jandarmii, afirmand ca "au procedat corect". Cat despre ce a facut ministerul, Carmen Dan afirma ca "i-am urmarit indeaproape pe cei care au plecat din salile in care s-au tinut competitiile sportive". Ministrul a tinut sa specifice ca "acestia nu au plecat organizat, ci individual".

"Dumneavoastra vorbiti in continuare despre un grup, eu vorbesc despre persoane. Nu au plecat in grup, eu asta va spun", a mai spus ministrul, care a adaugat ca "toate aceste lucruri vor fi analizate". Aceasta a mai specificat ca SRI va trimite la Parchet toate informarile.

Iata si ce declara acelasi ministru joi, tot legat de acest SMS.

Carmen Dan a mai spus ca i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis informarea pe care i-a cerut-o cu privire la incidentele de la protestul de miercuri noaptea din Piata Victoriei.

"I-am trimis informare domnului presedinte, bineinteles", a declarat ministrul, la Parlament.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineata, ca solicita ministrului de Interne, Carmen Dan, lamuriri scrise cum a fost posbil ca elemente violente sa fie lasate sa distruga o manifestatie pasnica.

Presedintele a mai spus ca demonstratiile din Piata Victoriei au fost "eminamente pasnice" si ca este foarte nemultumit ca Ministerul de Interne, desi avea informatii despre ce "grupuri se pregatesc", nu a gestionat aceasta situatie, iar jandarmii nu au actionat fata de "grupurile de instigatori" care au detunat manifestatia pasnica.

Amintim ca Parlamentul a cerut vineri SRI sa explice violentele din Piata Victoriei. Presedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat vineri ca s-a facut o solicitare Serviciului Roman de Informatii pentru ca membrii Comisiei sa primeasca informatii in legatura cu violentele de la protestele care au avut loc in Piata Victoriei, urmand ca SRI sa dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Carmen Dan SMS SRI, #ministru Interne SMS deturnare proteste, #continut SMS SRI proteste , #ministru de Interne