Ministrul demisionar Carmen Dan: Il informez pe Ponta ca are de cumparat niste ambulante

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 00:02
8027 citiri
Ministrul demisionar Carmen Dan: Il informez pe Ponta ca are de cumparat niste ambulante
Foto: Arhiva Facebook/Carmen Dan

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat, sambata seara, la Romania TV, ca Sorin Grindeanu este "doar o papusa a carei cheita se intoarce ritmic si periodic", iar in spatele acestuia sunt Victor Ponta, "cel care se vrea adevaratul premier", si "alti cativa sforari".

Ea a spus ca, atunci cand a fost votat de Comitetul Executiv al PSD pentru a fi premier, Sorin Grindeanu era alt om, in timp ce acum "are o problema care tine de dereglarea unor mecanisme care ar trebui sa il ajute sa functioneze normal".

"Nu mai functioneaza normal. E doar o papusa a carei cheita se intoarce ritmic si periodic. Cred ca cel care se vrea adevaratul premier este domnul Victor Ponta si cred ca mai sunt niste sforari. (...) Este foarte hotarat sa conduca un guvern alcatuit din propria lui persoana si un tanar exuberant, domnul Jianu", a mai afirmat ministrul demisionar.

Carmen Dan sustine ca este vorba despre un plan dinainte facut. "Acum vedem ca domnul Ponta sta in locul lui Sorin Grindeanu la conferintele de presa de la Guvern, domnul Ponta isi asuma tot ce urmeaza de aici incolo, el spera sa faca jocurile politice, in timp ce domnul Grindeanu sta cuminte si citeste urmatoarea etapa din planul dinainte stabilit", a declarat Carmen Dan.

In ceea ce priveste trimiterea demisiei sale si pe a lui Sevil Shhaideh la presedintele Klaus Iohannis, Carmen Dan a spus ca, cel mai probabil, ele reprezentau un obstacol pentru Sorin Grindeanu.

"Il informez pe Victor Ponta ca are de achizitionat niste ambulante, cred ca trebuie sa faca asta in cele 15 zile in care trebuie sa se gandeasca daca e parlamentar sau secretar general al Guvernului. Sper ca domnul Grindeanu a identificat solutii necesare pentru achizitionare de ambulante", a spus ministrul demisionar al Internelor.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca, la solicitarea premierului Sorin Grindeanu, a luat legatura cu ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, care l-a informat despre efectele precipitatiilor din aceasta perioada.

"A vrut sa arate ca e un om corect, dar nu va asteptati sa ma bucur ca o fetita ca m-a laudat Victor Ponta. Am facut azi ce era in responsabilitatea ministrului de Interne. Oarecum, m-a surprins telefonul, ca nu era pana acum o obisnuinta a secretarului general. Nu spun ca si-a depasit atributiile, dar putea sa sune si consilierul pe situatii de urgenta", a spus Carmen Dan, referitor la discutia telefonica cu Victor Ponta.

Cat despre ambulante, amintim ca secretarul de stat Raed Arafat avertiza la jumatatea lunii mai ca Guvernul a anulat fara nicio discutie prealabila un acord ce prevedea cumpararea de noi ambulante si ca fara acestea se va ajunge in situatia in care vor muri oameni.

Acordul fusese semnat in 2016 intre Ministerul Sanatatii si cel al Afacerilor Interne, insa a fost anulat pentru ca Guvernul nu avea bani pentru ambulante, achizitia nefiind in programul de guvernare al PSD, deci nereprezentand o prioritate.

Dupa ce a spus ca nu are bani, Grindeanu a anuntat ca a fost gasita o solutie: licitatia sa fie facuta prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), in baza unui protocol incheiat intre SGG, Ministerul de Interne prin IGSU si Ministerul Sanatatii.

Arafat acuza de sabotaj Ministerul Sanatatii: Lipsa si starea proasta a ambulantelor pun in pericol viata pacientilor

Grindeanu recunoaste ca Guvernul nu are bani pentru ambulante: Punem carul inaintea boilor

Dupa ce a afirmat ca nu sunt bani pentru ambulante, Grindeanu spune ca a gasit o solutie: E benefica pentru toata lumea

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Carmen Dan ambulante cumparare Ponta Grindeanu , #ministru de Interne