Ponta: Sunt absolut convins ca s-a dorit sa existe violente in 10 august. Am fost 4 ani premier, stiu foarte bine

Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 22:15
6081 citiri
Ponta: Sunt absolut convins ca s-a dorit sa existe violente in 10 august. Am fost 4 ani premier, stiu foarte bine
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, la Timisoara, ca este convins ca s-a dorit sa existe violentele din 10 august si ca jandarmii fac ce li se ordona sa faca, iar protestele anterioare din Piata Victoria au dovedit ca se poate protesta pasnic.

El a sustinut ca protestele din 10 august reprezinta "o miza uriasa" si explica de ce Liviu Dragnea, presedintele PSD, a inceput atacul asupra procurorului general Augustin Lazar.

"Referitor la 10 august, evident ca este o miza uriasa si explica de ce domnul Dragnea a inceput atacul impotriva procurorului general, un procuror general care mie nu imi place, domnul Lazar, dar care acum coordoneaza o ancheta din care urmeaza sa aflam adevarul", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa.

Liderul Pro Romania a mai spus ca, in calitate de fost premier, stie foarte bine ca inainte de orice protest Guvernul se pregateste pentru evitarea violentelor sau, dimpotriva, pentru organizarea de violente.

"Eu va spun un lucru: am fost patru ani prim-ministru, stiu foarte bine ca inainte de proteste, si am avut destule proteste, poti sa te organizezi tu, Guvernul, ca sa eviti violentele, motiv pentru care patru ani de zile, desi au fost suficiente proteste in fata Palatului Victoria, nu ati vazut niciun jandarm batut, niciun om batut. Sau poti sa te organizezi ca sa ai violente si le spui jandarmilor 'ia veniti de cinci ori decat ca de obicei si apucati-va...' ca jandarmii fac ce li se da ordin, nu?

Din acest punct de vedere, sunt absolut convins ca s-a dorit sa existe acele violente, evident acele violente au scapat de sub control. Doamna Dancila a fost trimisa in concediu in mod intentionat pentru ca domnul Dragnea cu doamna Carmen Dan sa coordoneze violentele pentru ca apoi sa vina cu minciuna asta cu lovitura de stat", a mai declarat Ponta.

"Cel mai important aliat al lui Dragnea este, fara intentie, Ludovic Orban"

Intrebat daca el considera ca actuala coalitie de guvernare poate duce la capat acest mandat, Victor Ponta a raspuns ca acest lucru este posibil, insa ar fi un dezastru pentru Romania. Mai mult, Ponta a declarat ca, "fara intentie", Ludovic Orban este aliatul social-democratilor.

"Poate (actuala coalitie sa isi dupa la capat mandatul - n.r.), dar ar fi un dezastru. Eu mai spun o data si o sa mai spun: in acest moment, cel mai important aliat al Guvernului Dancila si a lui Liviu Dragnea, fara intentie, din lipsa de inteligenta, este Ludovic Orban. PNL, USR, PMP sunt in opozitie, trebuie sa faca motiuni de cenzura, dar trebuie sa spuna anumite lucruri. Nu venim noi la guvernare, decat in urma unor alegeri.

Mi se pare ca domnul Ciolos a fost suficient de destept sa spuna chestia asta. Noi sprijinim orice varianta din PSD-ALDE care insa sa revina la o politica pro-europeana si democratica. Daca domnul Orban o tine zi de zi ca sa o dam jos pe Dancila ca sa vina Orban, va anunt ca o sa ramana cu Dancila de acum incolo. Daca nu inteleg ca actiunile lor, cum a fost motiunea simpla de astazi impotriva lui Carmen Dan e o prostie... De aceea nici nu am stat la vot", a declarat Ponta.

Liderul Pro Romania a mai spus ca este de parere ca violentele din 10 august au fost initiate si pregatite de Carmen Dan, ministrul de Interne.

"Noi credem si sustinem ca violentele din 10 august au fost initiate, pregatite, instigate de catre Carmen Dan si echipa sa politica. Dar daca nu exista coordonare, inteligenta politica si bun simt, raspunsul meu este da, putem sa ramanem mult timp cu Dancila, pana la alegeri", a afirmat Ponta.

Ponta nu se intoarce in PSD nici daca pleaca Dragnea

Cat despre planurile sale de viitor, Victor Ponta spune ca nu se intoarce in PSD nici daca va fi schimbat Dragnea, dar Pro Romania este gata sa faca aliante cu acest partid, in anumite conditii

"M-au intrebat primarii daca ma intorc la PSD daca pleaca Dragnea. Nu ma intorc la PSD, doar daca PSD face o schimbare adevarata, nu doar Dragnea. Acum PSD a ajuns mai rau decat PRM. Are un discurs xenofob, populist, antieuropean, foloseste teme de un populism sinistru, deci daca PSD redevine un partid de centru stanga, dar in sens european, in sensul reformelor, in sensul bunei guvernari, Pro Romania e gata sa faca aliante, sa sprijinim la nivel local, de exemplu, la nivel judetean, in Parlament.

Le-am spus asta primarilor, daca vor dori sa candideze la PSD sau vor de la Pro Romania, important e insa ca oamenii sa stie mai jos ca exista aceasta alternativa pentru ca foarte multi le-au spus primarilor 'nu ne mai cereti sa votam cu PSD, cu Dragnea si Dancila'. Eu stiu ca Timisul e campion la absenteism la vot si daca nu au cu cine sa voteze, nu isi strica duminica. Nu e usor sa ne facem cunoscuti, dar muncim la acest lucru", a declarat Ponta.

Fostul premier a mai spus ca va candida la alegerile europarlamentare pe primul loc pe lista partidului pe care il conduce si se asteapta ca acelasi lucru sa il faca si Liviu Dragnea.

"Eu voi fi locul unu pe lista, nu vreau sa merg la Bruxelles, dar vreau sa legitimez lista celor care vor merge cu niste obiective clare, inteleg ca domnul Orban va fi la PNL locul unu, domnul Ciolos la partidul sau si ma astept ca si domnul Dragnea sa fie primul la PSD pentru ca liderii politici sa ii legitimeze, sa arate sprijinul pentru cei care vor merge la Bruxelles si atunci o sa mergem si la Lugoj, si la Varias, si peste tot cu buletinul de vot unde pe locul unu e Ponta, Orban, Dragnea", a declarat Ponta.

Alegerile europarlamentare vor avea loc in primavara anului viitor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta Dragnea violente protest jandarmi , #ministru de Interne