Prima reactie a lui Carmen Dan dupa demisia sefului Politiei Romane

Marti, 26 Iunie 2018, ora 13:26
11588 citiri
Prima reactie a lui Carmen Dan dupa demisia sefului Politiei Romane
Foto: Arhiva Facebook/ Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit, marti, despre demisia chestorului Alexandru-Bogdan Ionita din functia de sef al IGPR, confirmand ca nu a fost o decizie a ministrului, ci o cerere explicita din partea lui Ionita.

"Nu a fost o decizie a ministrului de a-l schimba (...) A fost o solicitare explicita a domnului Ionita. Motivele nu privesc aspecte care tin de activitatea sa ca sef al Politiei, ci sunt unele personale, asa cum a mentionat in raportul intocmit. Din punct de vedere personal, nu ii pot reprosa nimic, nu e momentul sa comentez acum.

A fost o cerere personala de incetare a imputernicirii, in acel moment nu cred ca existau alte solutii", a afirmat Carmen Dan intr-o interventie telefonica pentru Antena3.

Intrebata daca Ionita si-a dat demisia din cauza unui dosar penal, ministrul a spus ca nu poate specula si a precizat ca i-a promis chestorului ca nu va comenta aceasta decizie.

"Nu vreau si nu pot sa speculez eu. Eu i-am promis ca nu voi comenta decizia personala a dansului de incetare a imputernicii. La cum il cunosc pe chestorul Bogdan Ionita, cred ca o va face el. Cred ca va explica de ce a facut aceasta solicitare", a adaugat ministrul de Interne.

De asemenea, Carmen Dan a mai mentionat ca principala preocupare dupa aceasta cerere a fost sa gaseasca o solutie viabila pentru a ocupa functia de sef al Politiei Romane.

"In conformitate cu prevederile legale, nu am facut decat sa urmez o procedura legala. Principala preocupare cand a intervenit cererea de incetare a imputernicirii a fost de a gasi o solutie viabila pentru Politia Romana. Tocmai de aceea, l-am propus pe Ioan Buda, un politist de cariera, cu o vechime de 28 de ani, care pana acum a ocupat functia de sef al Politiei de Frontiera", a completat Carmen Dan.

Ministrul a mai spus ca va continua sa colaboreze cu chestorul Ionita, pentru ca acesta "ramane in continuare un angajat important al ministerului (de Interne - n.red.) ".

Amintim ca seful Politiei Romane, Catalin Ionita, a fost schimbat din functie de premierul Viorica Dancila, in locul acestuia fiind imputernicit chestorul Ioan Buda, fost sef al Politiei de Frontiera, potrivit unei decizii a prim-ministrului, publicata, marti, in Monitorul Oficial.

Iata aici mai multe detalii: Seful Politiei Romane a fost schimbat din functie de Dancila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Carmen Dan demisie Bogdan Ionita , #ministru de Interne