Reactia Parchetului General, dupa ce Carmen Dan le-a cerut procurorilor sa nu mai caute scuze in ancheta 10 august

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 16:10
15528 citiri
Reactia Parchetului General, dupa ce Carmen Dan le-a cerut procurorilor sa nu mai caute scuze in ancheta 10 august
Foto: Facebook/ Carmen DAN

Ministerul Public respinge orice potentiale imixtiuni in desfasurarea urmaririi penale in dosarul protestului din 10 august, precum si acuzatiile referitoare la tergiversarea administrarii probatoriului de catre procurori.

Reactia Parchetului General vine dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca ministerul s-a achitat de toate responsabilitatile pentru ca acest dosar sa se finalizeze: "Recomand Parchetului General sa caute vinovatii pe baza probelor si nu scuze!".

Procurorii fac precizari si cu privire la situatia declasificarii mai multor documente care au stat la baza planificarii, organizarii si executarii misiunii, emise de Jandarmeria Romana si structurile subordonate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"Precizam ca aceste documente au fost declasificate partial sau si-au mentinut nivelul de clasificare si doar o parte dintre aceste documente au fost declasificate si inaintate organelor de urmarire penala pentru a fi avute in vedere la solutionarea cauzei", sustin procurorii militari intr-un comunicat de presa remis, vineri, Ziare.com de Parchetul General.

Carmen Dan: Un document nu a fost declasificat

Carmen Dan a declarat astazi ca un singur document nu poate fi declasificat, deoarece reprezenta o sinteza a unui document al unei alte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, care nu si-a dat acordul cu privire la declasificarea acestuia.

"Celelalte 7 documente au fost declasificate total sau partial, adica in proportie de peste 90%. Au ramas mai putin de 2 file clasificate, din totalul de 25, cat reprezentau insumat aceste documente", a afirmat Carmen Dan.

"S-au facut audieri"

Procurorii militari precizeaza ca in ulima perioada au fost audiati martori si persoane vatamate/parti civile, unele depunand inscrisuri si acte medicale cu privire la vatamarile suferite.

"Au fost administrate, in parte, probatoriile solicitate de acestea si au fost vizionate mediile de stocare care contin imagini inregistrate in timpul evenimentelor, suporti depusi la dosar de persoanele vatamate sau transmisi de catre institutiile de ordine publica sau de alte persoane juridice, activitati care se desfasoara in continuare", concluzioneaza comunicatul Parchetului General.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest carmen dan, #procurorii militari carmen dan, #Parchetul general carmen dan , #ministru de Interne