USR cere demisia sefilor Jandarmeriei si a ministrului de Interne, Carmen Dan

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 18:29
3106 citiri
USR cere demisia sefilor Jandarmeriei si a ministrului de Interne, Carmen Dan
Foto: Facebook/Carmen Dan

USR cere demisiile de urgenta ale tuturor sefilor Jandarmeriei, care au fost pusi vineri sub invinuire de Parchetul General General pentru modul in care au actionat la protestele din 10 august, precum si ministrului Carmen Dan, care i-a rasplatit pe acestia cu functii pentru ca au raspuns la "ordinele politice".

"USR considera ca se impuneau demisii imediat dupa actiunea din 10 august, dar Carmen Dan a ales sa ii rasplateasca prin promovari pe sefii Jandarmeriei care au raspuns la ordinele politice. Maiorul Laurentiu Cazan, cel care a coordonat intreaga operatiune de evacuare a protestatarilor din Piata Victoriei, a fost imputernicit la conducerea Jandarmeriei Bucuresti.

A fost, de fapt, o rocada, iar seful Jandarmeriei a devenit numarul doi, in locul lui Cazan. O alta rocada a avut loc si la conducerea Jandarmeriei Romane, unde inspectorul general Sebastian Cucos a fost inlocuit de Ionut Sindile care pana atunci ocupase postul de prim adjunct, iar colonelul Cucos a devenit numarul doi", se arata intr-un comunicat de presa al USR.

Reprezentantii partidului de Opozitie atrag atentia ca sefii Jandarmeriei "au raspuns de la inceput si pana la sfarsit la ordine politice, iar PSD in frunte cu Liviu Dragnea si Carmen Dan trebuie sa isi asume raspunderea pentru gazarea si lovirea a sute de oameni pasnici de la miting".

De asemenea, potrivit sursei citate "este foarte important ca Parchetul General sa fie lasat sa isi faca treaba pentru ca din momentul preluarii dosarul mitingului din 10 august este sub asediu: ca o forma de presiune, Tudorel Toader a declansat evaluarea procurorului general Augustin Lazar, Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a procurorului care s-a autosesizat cu privire la violentele de la miting, MAI a secretizat raportul pentru a ingreuna activitatea procurorilor, iar sefii jandarmeriei au sesizat DIICOT cu privire la o lovitura de stat, in incercarea de a muta dosarul de la Parchet".

Si deputatul PNL, Ovidiu Raetchi, a declarat, vineri, ca sefii Jandarmeriei si Carmen Dan trebuie sa isi dea rapid demisia.

Seful, prim-adjunctul Jandarmeriei si seful Jandarmeriei Capitalei sunt urmariti penal in dosarul violentelor de la mitingul din 10 august, Parchetul transmitand ca ordinul de evacuare a Pietei Victoria a fost dat cu incalcarea legii, ora 23:11 fiind consemnata in mod nereal.

Fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos si actualul sef al institutiei, Ionut Catalin Sindile sunt acuzati ca, in noaptea de 10 spre 11 august, au condus in mod ilegal operatiunea, prin ordine directe date jandarmilor, in conditiile in acre nu exista un ordin care sa consemneze preluarea comenzii de la maiorul Laurentiu Cazan.

Totodata, cei doi l-ar fi ajutat pe Cazan sa puna in aplicare ordinul nelegal de interventie in forta pentru evacuarea protestatarilor aflati in Piata Victoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#USR demisie sefi Jandarmerie , #ministru de Interne