Caroline Wozniacki face o dezvaluire ingrijoratoare: Cu ce boala a fost diagnosticata

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 19:45
18257 citiri
Caroline Wozniacki face o dezvaluire ingrijoratoare: Cu ce boala a fost diagnosticata
Foto: Instagram/Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki a dezvaluit ca se confrunta cu probleme de sanatate.

Dupa eliminarea suferita inca din faza grupelor la Turneul Campioanelor, fostul numar 1 mondial le-a spus reporterilor ca a fost diagnosticata cu artrita reumatoida!

"A fost un soc la inceput, pentru ca totul a venit din senin", a spus Wozniacki, invinsa joi de Elina Svitolina in ultimul meci din Grupa Alba a turneului din Singapore.

"Dar asta e, trebuie sa fiu pozitiva si sa ma lupt cu aceast a boala, pentru ca exista intodeauna metode pentru a te simti mai bine. Am fost la unul dintre cei mai buni doctori din domeniu si am inceput tratamentul. Din fericire, exista lucruri grozave care pot fi facute in prezent.", a continuat Wozniacki, diagnosticata cu artrita reumatoida dupa Grand Slam-ul de la US Open.

Totul a inceput dupa Wimbledon, cand Caroline Wozniacki s-a trezit intr-o dimineata si nu si-a mai putut ridica mana.

"Sunt zile in care te trezesti si nu te poti da jos din pat, dar si zile in care te simti bine, ca si cum n-ai avea nimic. Sunt fericita ca sezonul s-a incheiat si pot sa-mi fac un plan pentru viitor. Sunt oameni la bare boala intra in remisie. Medicina din zilele noastre e uimitoare si nu sunt ingrijorata", a conchis aceasta.

Cu toate acestea, Wozniacki a reusit sa castige Openul Chinei de la Beijing: "A insemnat enorm pentru mine, a fost ceva urias. Mi-a dat mult mai multa incredere si voi continua sa ma antrenez pentru a lupta cu aceasta boala".

In 2018, Caroline Wozniacki a castiga primul trofeu de Grand Slam din cariera, la Australian Open.

Ce e artrita reumatoida

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

I.G.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Caroline Wozniacki boala, #Caroline Wozniacki artrita reumatoida , #stiri Caroline Wozniacki
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5