Surpriza mare in tenisul feminin: Caroline Wozniacki s-ar putea retrage in scurt timp

Marti, 05 Februarie 2019, ora 16:01
14133 citiri
Surpriza mare in tenisul feminin: Caroline Wozniacki s-ar putea retrage in scurt timp
Foto: ausopen.com

Caroline Wozniacki are probleme de sanatate mult mai grave decat se anuntase initial si s-ar putea retrage definitiv din tenis in urmatoarea perioada.

Tatal si antrenorul sportivei, Piotr Wozniacki, a dezvaluit ca nu stie momentan daca jucatoarea din Danemarca va mai incepe si anul 2020 in tenis.

Piotr Wozniacki explica astfel decizia Carolinei de a sari peste duelul din Fed Cup din aceasta luna, care a dus automat la imposibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice din 2020.

Wozniacki senior spune ca problemele de sanatate sunt atat de grave incat orice zi in care Caroline se poate antrena reprezinta un mare plus.

"Stiam ca exista riscul sa nu poata participa la Jocurile Olimpice, dar pe de alta parte nu stim cum va decurge acest sezon. Nu stim cat timp va mai putea sa joace tenis. Suntem intr-o noua situatie, dupa ce a fost diagnosticata cu acea boala anul trecut. Pentru moment suntem bucurosi cand se trezeste si se poate antrena in acea zi", a spus Piotr Wozniacki pentru Sport.pl.

Antrenorul fostului numar 1 mondial afirma ca Wozniacki este in acest moment la jumatate din posibilitatile sale si ca nu are mari asteptari pentru perioada urmatoare.

Amintim ca Wozniacki a anuntat, la finalul sezonului trecut, ca a fost diagnosticata cu artrita reumatoida.

Potrivit sfatulmedicului.ro, artrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile (in articulatii exista niste formatiuni de tesut moale cu rol in stabilitatea si mobilitatea articulara).

In timp, consecutiv aceastei inflamatii (sinovita) se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara (articulatia nu mai functioneaza normal) . Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Exista multe forme de artrita. Artrita reumatoida se caracterizeaza prin afectarea sinovialei (partilor moi) ale articulatiei. Exista si o forma de artrita ce afecteaza copii (artrita reumatoida juvenila) . O alta forma de artrita, numita osteoartrita, se caracterizeaza printr-o alta simptomatologie si necesita un alt tratament.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Caroline Wozniacki retragere tenis, #boala autoimuna Caroline Wozniacki , #stiri Caroline Wozniacki