Carrefour ar putea iesi din Romania

Vineri, 24 August 2012, ora 11:15
5295 citiri
Carrefour ar putea iesi din Romania
Foto: Reuters

Carrefour ar putea parasi mai multe tari europene, printre care si Romania, in conditiile in care al doilea cel mai mare retailer din lume are nevoie de aproximativ 3 miliarde de euro pentru a-si finanta planul de revenire a hypermarketurilor europene.

Dupa ce s-a retras din Grecia in iunie, grupul francez ar putea renunta la tari non-strategice precum Turcia, Indonezia si Polonia, scrie Reuters.

Directorul executiv al grupului, Georges Plassat, care a preluat conducerea in mai, va prezenta pe 30 august planul sau pentru revenirea pe crestere, odata cu rezultatele pentru prima jumatate a anului.

Carrefour s-a retras in ultimii ani din mai multe tari, inclusiv Japonia, Mexic, Rusia si Thailanda.

Plassat a asigurat ca va ramane in Brazilia si China, dar analistii se asteapta ca acesta sa renunte la afacerile din Indonezia, Turcia, Polonia, Romania, Malaezia, Taiwan si Singapore, cuprinse intre 1 si 3 miliarde de euro.

"Activele din centrul si estul Europei ar putea reprezenta o mare oportunitate pentru Auchan, operator stabilit in Rusia, Polonia si Romania", considera analistul Milos Ryba de la firma de cercetare PlanetRetail.

In Romania, Carrefour a avut o cifra de afaceri de doar 3,6% in 2011, cu vanzari de 1,1 miliarde de euro, apropiate de nivelul maxim obtinut in 2008, desi au fost deschise 30 de magazine noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Carrefour iesire Romania, #Carrefour hypermarket pleaca Romania , #preturi