Carrefour a renuntat la promotiile de 1 mai, in China

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 17:46
1095 citiri
Carrefour a renuntat la promotiile de 1 mai, in China

Lantul francez de supermarketuri Carrefour, acuzat de unii chinezi l-ar sustine pe Dalai Lama, a anulat o promotie de vanzari planificata pentru ziua libera de 1 mai, a relatat vineri presa chineza controlata de stat, citata de Reuters.

"Carrefour a anulat activitatile de promovare a promotiilor din aceasta saptamana, inclusiv in presa scrisa, televiziuni si afise in perioada vacantei de 1 mai", a spus directorul pentru relatii cu presa al Carrefour China, Chen Bo, citat de agentia Xinhua.

"Estimam ca vanzarile in timpul vacantei de 1 mai se vor diminua cu 20% fata de anii trecuti", a adaugat Chen Bo, fara a face o relatie directa intre decizie si recentele proteste anti-Carrefour din China.

La sfarsitul saptamanii trecute, au avut loc proteste in mai multe orase din China, in cadul carora demonstrantii au cerut boicotarea produselor frantuzesti, tintind mai ales magazinele Carrefour, intr-un avant al sentimentului nationalist ca raspuns la demonstratiile anti-chinezesti care au urmat traseul flacarii olimpice prin lume.

Potrivit sefului Carrefour, Jose-Luis Duran, firma sa nu-l sustine pe Dalai Lama, liderul spiritual tibetan exilat si care este a devenit tinta atacurilor Beijingului.

Multi chinezi s-au infuriat mai ales din cauza protestatarilor pro-tibetani din Paris, care au incercat sa smulga torta cu flacara olimpica de la un chinez imobilizat intr-un scaun cu rotile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#China, #mai, #carrefour, #sustinere, #Dalai Lama , #promotii