(P) Carrefour recicleaza baterii si in 2016, dupa ce anul trecut a colectat peste 12 tone de baterii uzate

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 12:00
14578 citiri
(P) Carrefour recicleaza baterii si in 2016, dupa ce anul trecut a colectat peste 12 tone de baterii uzate

Carrefour Romania continua programul dedicat reciclarii bateriilor si in 2016, pentru cel de-al treilea an consecutiv, dupa ce a reusit pana acum sa adune peste 12 tone de baterii, care altfel ar fi poluat mediul inconjurator pentru ani de zile cu mercur si alte substante extrem de periculoase.

Sub sloganul "Recicleaza si te recompensam", programul a debutat in anul 2014 cu un proiect desfasurat timp de doar doua luni, care a avut rezultate incurajatoare: peste 3 tone de baterii colectate. Astfel, Carrefour Romania si partenerul sau, CCR Rebat, au decis continuarea lui si in anul 2015, insa pe o perioada mult mai mare: aprilie - decembrie 2015.

Pe parcursul celor 9 luni, clientii au putut aduce bateriile folosite in urnele special amenajate in hipermarketuri, iar la fiecare 4 baterii sau acumulatori vechi, au primit in schimb o baterie noua de tip R6, marca proprie Carrefour.

Programul national a avut un impact major in randul consumatorilor: s-au strans 12,1735 tone de baterii uzate si acumulatori vechi, cantitate tradusa intr-un numar total de 532.736 de baterii.

In plus, programul a inglobat si componenta de informare, prin care s-a urmarit cresterea gradului de constientizare si responsabilizare a clientilor cu privire la pericolul reprezentat de substantele chimice continute in baterii si in acumulatori.

In anul 2016, Carrefour Romania si CCR Rebat isi continua demersurile, relansand campania in toate cele 29 de hipermarketuri din tara.

"Implicarea continua in initiative care au drept scop protejarea mediului inconjurator reprezinta un angajament pe care Carrefour si l-a asumat fata de clientii sai.

Deseurile de baterii si acumulatori sunt nocive, acestea nefiind biodegradabile, de aceea incercam sa facilitam intregul proces prin asigurarea de spatii in care clientii nostri sa poata recicla o gama cat mai larga de produse, de la electronice si electrocasnice, pana la hartie sau mase plastice", a declarat Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour Romania.

Pe langa colectarea si reciclarea bateriilor uzate, Carrefour Romania desfasoara si un amplu proiect de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje (PET, doze, sticle, hartie, carton) si a celor electrice si electronice, prin intermediul statiilor SIGUREC, proiect desfasurat in parteneriat cu Green Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#reciclare baterii Carrefour, #Carrefour program baterii , #promotii