Ziare.com

Din mai, chiriasii ANL platesc chirii mai mici, in functie de salariu

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 13:19

   

Din mai, chiriasii ANL platesc chirii mai mici, in functie de salariu
Persoanele cu venituri reduse, care beneficiaza de locuinte ANL, vor plati chirii mai mici, incepand din aceasta luna.

Ministerul Dezvoltarii anunta, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com, ca, din 12 mai, chiriile celor cu venituri reduse "vor fi diminuate si calculate dupa noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie", lucru reglementat prin HG 304/2017.

"Modificarile au fost aduse pentru a asigura protectia sociala a persoanelor cu venituri mici, prin limitarea cuantumului chiriei, astfel:

  • maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat in functie de veniturile realizate in ultimele 12 luni, in cazul in care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe tara (in prezent, 1.450 de lei) ;
  • maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, daca venitul brut pe membru de familie este mai mare decat salariul minim brut pe tara, dar nu depaseste 100% salariul minim brut pe tara garantat in plata;
  • maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, daca venitul brut pe membru de familie depaseste 100% din salariul minim brut pe tara, dar nu mai mult de 5.000 lei"
, se arata in comunicat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Totodata, se precizeaza ca chiria se actualizeaza anual, in functie de rata inflatiei comunicata de catre Institutul National de Statistica si de veniturile membrilor familiei chiriasilor.

Programul de constructii de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, este principalul program implementat de ANL si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinte construite prin ANL si destinate inchirierii, persoane care nu isi permit sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera, se mai arata in comunicat.

Citeste si:

F.N.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor