Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Ridzi scoate la vanzare locuintele ANL din Petrosani

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 16:43
2244 citiri
Ridzi scoate la vanzare locuintele ANL din Petrosani

Autoritatile locale de la Petrosani au hotarat sa scoata la vanzare cele 16 locuinte din blocul ANL, sens in care au convocat la discutii pe toti chiriasii sa le puna in vedere ca pot sa isi cumpere locuintele.

Decizia administratiei de a vinde locuintele ANL vine ca urmare a faptului ca in aceasta luna s-a implinit un an de cand blocul a fost dat in folosinta si legal pot fi tranzactionate pe piata.

"Blocul de locuinte ANL implineste in data de 16 noiembrie un an de la data la care pot fi cumparate de chiriasi. Banii care vor rezulta din vanzarea acestor locuinte vor fi folositi de ANL tot pentru construirea de locuinte tinerilor din Petrosani", declara viceprimarul municipiului Petrosani Claudiu Cornea.

Pretul de vanzare al locuintelor se calculeaza conform Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), respectiv dupa o formula extrem de complicata in functie de valoarea de inlocuire pe metru patrat multiplicata cu suprafata construita efectiva, inclusiv cotele indivize, diminuata cu amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia.

Valoarea de inlocuire reprezinta valoarea medie ponderata pe metru patrat, calculata pe baza valorii contractelor de antrepriza incheiate, in conditiile legii, in cursul anului anterior de catre ANL cu antreprenorii, care se majoreaza cu un coeficient rezultat din raportul intre valoarea medie ponderata pe metru patrat a locuintelor puse in functiune in anul anterior si valoarea medie ponderata pe metru patrat contractata la momentul inceperii lucrarilor acestor locuinte.

In baza acestei formule la Petrosani autoritatile locale sustin ca pretul de vanzare este de 407 euro/mp inclusiv TVA.

"Plata trebuie facuta integral fie din resurse proprii fie din imprumut, proprietarii acestor locuinte fiind eligibili si pe programul Prima Casa", precizeaza Claudiu Cornea.

Pe de alta parte majoritatea tinerilor care locuiesc in aceste apartamente sustin ca nu au bani sa-si achizitioneze locuintele, desi ar vrea acest lucru, in conditiile in care salariile le-au fost mult diminuate si nu au curajul sa se imprumute pe la banci din cauza instabilitatii economiei.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#locuinte anl vanzare Petrosani, #ANL Petrosani Ridzi , #ANL