Seful ANL: Nu putem vinde case in pierdere de dragul de a incasa 2-3 lei

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 07:49
3275 citiri
Seful ANL: Nu putem vinde case in pierdere de dragul de a incasa 2-3 lei
Foto: Arhiva

Agentia Nationala pentru Locuinte isi indreapta atentia serios catre mediul privat dupa ce bugetul de investitii i-a fost redus aproape la jumatate in acest an, iar seful ANL spune ca nu poate vinde in pierdere doar pentru cativa lei.

In prezent, ANL are in executie 4.400 de locuinte pentru tineri si 1.259 de unitati contractate prin credit ipotecar, insa cu 13,4 milioane euro, suma ramasa dupa rectificarile bugetare, va reusi sa livreze doar 800 de unitati locative destinate inchirierii, arata Capital.

Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin

"Cereri de achizitie exista. Sunt 4.025 de cereri. Ei ar vrea sa le cumpere, dar cand se duc la banca, exista o problema de solvabilitate. Nu putem, de dragul de a incasa 2-3 lei, sa vindem aceste locuinte in pierdere. Exista in continuare in privat multe unitati locative goale, pentru ca preturile sunt prohibitive.

Favorizam o anumita categorie in conditiile in care oricum a beneficiat deja de niste avantaje, in timp ce altii, care nu au avut sansa sa intre in fata pe listele primariilor, sunt in imposibilitate de a cumpara de pe piata libera tocmai pentru ca pretul este mai mare", a declarat noul director al ANL, Cosmin Ilina.

Din cauza lipsei fondurilor, agentia nu a pus in aplicare un proiect ce presupunea dezvoltarea a 10.000 de locuinte in Ghencea.

Un alt proiect blocat este "Renasterea satului romanesc", care promitea construirea a cate zece case pentru profesorii, medicii si politistii din fiecare sat.

Pentru a putea sa le puna in aplicare, ANL trebuie sa gaseasca propriile ei variante de finantare.

Prin ANL s-au inchiriat 30.291 de apartamente pana acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sef ANL vanzare locuinte, #locuinte ANL vanzare, #proiecte locuinte ANL , #ANL