Cat platesc intretinere locatarii blocurilor noi?

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 09:10
8600 citiri
Cat platesc intretinere locatarii blocurilor noi?

Locatarii unor blocuri noi din Capitala platesc sume mult mai mari la intretinere, decat cei al blocurilor vechi. Adesea, intretinerea in blocurile noi ajunge sa fie de opt ori mai mare decat cea din cele vechi.

De exemplu, potrivit B365, in cel de-al doilea proiect rezidential din Bucuresti dupa inaltimea maxima, Doamna Ghica Plaza, ansamblu situat la intrarea in cartierul Baicului, in timpul iernii, o familie cu doua persoane plateste lunar circa 600 lei, numai pentru consumul de apa calda.

La aceasta suma se adauga si pretul energiei termice, precum si costurile necesare intretinerii si securizarii cladirii. Potrivit unor reprezentanti ai ansamblului rezidential, in timpul sezonului rece 2011 - 2012, intretinerea a variat, in functie de consum, intre 400 lei si 900 lei, la garsoniere si apartamente cu doua camere, in contextul in care doua treimi din pretul apei calde a fost suportat de dezvoltator.

Insa, in acest an nu se stie daca se vor mai lua asemenea masuri, iar locatarii risca sa plateasca peste 1.000 lei la intretinere, in sezonul rece din 2012 - 2013.

La Asmita Gardens, cel mai inalt complex rezidential din Bucuresti, intretinerea se ridica la circa 450 lei pentru doua persoane, la un apartament cu doua camere, in timpul sezonului cald. Pe perioada iernii, costurile la intretinere pot ajunge si la circa 1.000 lei pentru un apartament cu trei camere. Tarifele acopera costurile utilitatilor individuale (apa rece, apa calda, gazele, caldura consumata in timpul iernii si pretul energiei electrice utilizate la functionarea aparatului de aer conditionat in timpul verii), costurile utilitatilor din spatiile comune, mentenanta cladirii si a centralei termice, ingrijirea spatiilor verzi, serviciile de curatenie si paza.

Locatarii Monaco Towers - turnurile de 20 de etaje din Bd. Metalurgiei - platesc o intretinere medie, vara, care ajunge la 220 lei, la apartamentele cu trei camere, singurele unitati locative disponibile in primul turn deschis, iar iarna, costurile se ridica la circa 500 lei.

In Evocasa Armonia, ansamblu rezidential compus din trei blocuri de 13 etaje, intretinerea la un apartament cu trei camere, in care locuiesc doi adulti si un copil, se ridica, in medie, la circa 340 lei, in timpul verii.

Potrivit reprezentantilor companiei, in timpul sezonului rece, valoarea medie a intretinerii ajunge la circa 450 lei, suma ce include consumul de curent electric sau gaz necesar pentru incalzirea unui apartament cu trei camere, cu circa 110 lei mai mult fata de intretinerea medie valabila daca nu se foloseste energia electrica sau gazele pentru climatizarea unitatii locative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#intretinere blocuri noi, #intretinere vara cheltuieli, #intretinere iarna cheltuieli , #ansamblu rezidential