Care sunt cele mai comune schimbari la un apartament

Advertorial
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 21:52
16658 citiri
Care sunt cele mai comune schimbari la un apartament
Foto: Weburbanist

Fiecare apartament, indiferent ca este nou sau vechi, sufera, la un moment dat, cateva schimbari minore sau majore, in functie de nevoi.

Important, trebuie sa tii cont ca anumite schimbari au nevoie de aprobare, intrucat legea nu permite modificarea in orice zona. Mai exact, in certificatul de urbanism, intocmit de o firma de specialitate, trebuie precizat faptul ca primaria permite modifcarea structurii locuintei.

Pentru ca de cele mai multe ori reamenajarea unui apartament este costisitoare, indicat este iti concentrezi atentia catre un apartament nou cu 3 camere sau, care sa raspunda cat mai aproape de ceea ce ai nevoie.

Care sunt cele mai comune schimbari pe care le poti face la un apartament nou sau vechi, afli din lista de mai jos.

Top 5 modificari pentru un apartament nou

1. Disparitia usilor

Aceasta decizie vine ca un indemn pentru marirea spatiului, la nivel iluzoriu. Trebuie sa tii cont de faptul ca, odata ce ai demontat usile, spatiul nu mai devine personal. Cea mai comuna modificare, in acest sens, este indepartarea usii dintre bucatarie si living, in cazul in care exista una. Mai mult decat atat, pentru o senzatie de mai mult spatiu, poti crea o bolta (decuparea peretilor) in diferite forme, cu ajutorul rigipsului si montarea unor becuri luminoase in aceasta.

2. Marirea bucatariei

Daca bucataria se afla langa balcon acoperit, ai o solutie practica, si anume daramarea peretului si extinderea bucatariei. Trebuie sa tii cont de faptul ca peretele balconului are nevoie de modificari, si anume termoizolatia si dotarea cu termopane termoizolante.

3. Transformarea debarelei

O solutie uzitata de foarte multe persoane este transformarea debareli intr-un spatiu pentru bucatarie sau baie. In locul fostelor camere, poate fi amenajat un dormitor sau un mic birou, in functie de nevoie. Pentru reamanajarea debaralei sau a bucatariei, trebuie sa tii cont ca este nevoie de o modificare si la nivelul sistemului de instalatii si a sistemului electric.

4. Mascarea utilitatilor

O modificare destul de facila si de simplu de facut, este si mascarea utilitatilor, cum este centrala termica/instalatia de incalzire. Ele pot fi modificate, fie cu ajutorul pieselor de mobilier, fie prin construirea unui perete fals din placi gips-carton.

5. Construirea unui dressing

O modificare, care tine mai mult de dorinta femeilor, in dormitoare este adaugarea unui dressing incapator pentru toate hainele. Poti construi un dressing din gips-carton, de aproximativ doi metri patrati, daca dormitorul spatiul iti permite.

Poti avea un apartament spatios, modificat cu putine costuri si realizat cu bun gust. Preturile pentru astfel de modificari difera de la o schimbare la asta, iar, in functie de zona, tipul de cladire si gradul de modificare, autorizatia se poate obtine rapid sau mai greu.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#schimbari apartament, #modificari apartament , #apartamente