Romanii isi doresc apartament de 55 mp, dar cumpara de 48 mp

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 21:42
2657 citiri
Romanii isi doresc apartament de 55 mp, dar cumpara de 48 mp
Foto: Arhiva

Cumparatorii potentiali de apartamente din Romania isi doresc sa achizitioneze locuinte de 2 camere, cu suprafata utila de 55 mp, insa ajung sa cumpere apartamente cu doar 48 de mp, potrivit unui sondaj efectuat de BCR.

Diferenta poate fi argumentata prin adaptarea intentiilor clientului la oferta de locuinte existenta in piata si eventualele limitari in bugetul de achizitie, se arata in raportul BCR, remis marti Ziare.com.

"In procesul de achizitionare a locuintei apar in mod natural diferente intre ce isi doreste clientul sa achizitioneze si ce achizitioneaza efectiv", a precizat Teodor Mincu, seful biroului intermediari BCR, care gestioneaza relatiile cu agentiile si dezvoltatorii imobiliari.

Potrivit analizei, la care au participat peste 300 din cele mai importante companii din piata imobiliara, acestea utilizeaza mediul online pentru promovarea ofertei, iar, pentru unele agentii, acesta a devenit singurul si cel mai eficient canal de promovare.

Potrivit lui Adrian Erimescu, general manager al imobiliare.ro, partener al BCR pentru aceasta analiza, domeniul online a devenit principalul aliat al agentilor imobiliari, iar investitiile alocate in aceasta directie sunt in crestere.

"Multe agentii imobiliare au angajati sau apeleaza la consultanti externi pentru a-si optimiza prezenta in mediul online, iar investitiile de timp si bani sunt orientate spre strategii de social media puse la punct, site-uri optimizate de foarte buna calitate si o prezenta bine gandita pe portalurile de specialitate", a declarat Adrian Erimescu.

T.B.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#vanzari apartamente, #suprafata apartamente, #piata imobiliara Romania, #vanzari imobiliare , #apartamente