Vrei casa noua? - cum alegi zona in care sa locuiesti

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 20:47
3441 citiri
Vrei casa noua? - cum alegi zona in care sa locuiesti
Foto: Arhiva

In lumea rechinilor imobiliari, cel mai bun cartier inseamna automat unul rezidential pompos de la marginea orasului - nu si pentru cumparator, care trebuie intotdeauna sa tina cont de mai multi factori.

Un apartament luxos intr-un cartier mizerabil, care iti face viata un iad, nu este o locuinta pe care sa ti-o doresti si este, in genere, o investitie proasta. Iata cativa factori de care trebuie sa tii cont, cand iti alegi zona in care vrei sa locuiesti.

Optiunile de transport

Optiunile de transport trebuie sa fie intotdeauna din belsug si, daca e posibil, chiar langa scara de bloc. Este unul din cele mai importante criterii, atunci cand alegi zona in care locuiesti, deoarece traficul este un factor de stres major.

Nu te baza pe faptul ca exista un troleibuz care circula in zona, verifica si la ce interval soseste si daca te poti baza pe el in weekend.

Vecini civilizati

Oricine isi doreste vecini civilizati, nu toata lumea are un asemenea noroc. Inainte sa cumperi o casa, merita sa verifici daca ai langa tine sau la etaj un muzician care trebuie sa faca repetitii de trei ori pe saptamana si in timpul siestei tale.

Exista insa si reversul medaliei: daca esti un om cu multi prieteni si caruia ii plac petrecerile, nu e bine sa traiesti intr-un bloc de pensionari, vei fi alungat de acolo de o gloata furioasa la prima intalnire cu amicii.

Preturile

Un cartier bun devine o durere de cap daca apartamentul pe care ti-l doresti este cu mult mai scump decat iti permite bugetul.

Sa renunti la banii pastrati pentru decorarea apartamentului sau cei pusi deoparte pentru alte cheltuieli, doar ca sa cumperi o locuinta intr-o zona mai buna, nu este chiar cel mai bun targ. Poate duce la regrete care iti fac viata in noua casa destul de neplacuta.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apartament, #cartier apartament, #zona apartamente, #vanzari imobiliare , #apartamente