Casele de vacanta de la munte s-au ieftinit cu 50%

Marti, 24 August 2010, ora 19:17
18030 citiri
Casele de vacanta de la munte s-au ieftinit cu 50%

Cei care vor sa isi cumpere o casa in zonele montane din Romania trebuie sa stie ca acestea s-au ieftinit cu pana la 50% fata de perioada 2008-2009.

Expertii in domeniu sustin ca scaderile ar putea continua pana cel putin la sfarsitul anului, anunta Adevarul.

Astfel, casele aflat la vanzare in zonele montane din Romania au preturi care pornesc de la 8.500 de euro, pret valabil pentru o casa tip cabana, cu suprafata de 40 de metri patrati si un teren aferent de 360 de metri patrati.

Un apartament in Brasov costa 18.000 de euro si are 50 de metri patrati, fiind dotat cu centrala termica. Un apartament aflat in Sinaia costa 35.000 de euro (suprafata de 42 de metri patrati, la etajul patru si cu posibilitati de mansardare).

La Teisani, la aproximativ doi kilometri de soseaua care leaga Valenii de Munte de Cheia, o casa de 150 de metri patrati construita pe un teren de 2.000 de metri patrati din care 1.200 reprezinta livada, are un pret de vanzare de 55.000 de euro.

O casa in zona Maneciu - Valea Plopii, in Prahova, construita din caramida, cu suprafata de 250 de metri patrati, cu patru dormitoare, doua bai, un living, dotata cu centrala proprie pe lemne si sistem de alarma costa 170.000 de euro negociabil.

In zona Valenii de Munte, un teren intravilan cu suprafata de 1.300 de metri patrati si acces la utilitati se vinde la un pret de cinci euro pe metru patrat. In judetul Sibiu, un teren cu suprafata de 7.000 de metri patrati se vinde cu opt euro pe metru patrat.

In zona Valenii de Munte se poate opta pentru un teren de 1.200 de metri patrati, intravilan, cu deschidere stradala de 30 de metri patrati, cu acces la reteaua de gaze si electricitate, care se vinde la un pret de 13.500 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#casa munte, #locuinta vacanta, #casa vacanta , #casa munte