Cum a devenit Printul Charles agent imobiliar in Transilvania

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 20:55
5252 citiri
Cum a devenit Printul Charles agent imobiliar in Transilvania

"Radacinile Familiei Regale britanice au ceva legaturi cu Vlad Tepes, cel care a inspirat legenda Contelui Dracula-Vampirul. Asa se poate explica imensa afectiune pe care o are Printul Charles pentru Transilvania", scrie in editia de sambata cotidianul Daily Mail.

Autorul articolului face un rezumat al proprietatilor pe care le are Printul Charles in Transilvania, proprietati pe care le-a cumparat pe rand, dupa prima sa vizita in Transilvania, in 1998.

Cele mai multe din casele cumparate de Printul Charles in Transilvania au fost restaurate, ultima din proprietatile printului fiind gata in urma cu cateva saptamani. Acesta este o casa cu cinci dormitoare inconjurata de un teren de 37 de acri, in comuna Zalanpatak, totul fiind parte dintr-o mosie veche de 150 de ani, mai scrie Daily Mail .

Partea interesanta este faptul ca, cel care lauda proprietatile Printului in Transilvania, Edward Russell este cel care conduce o afacere cu intermedieri imobiliare , evident in mediul rural din Transilvania, dar si in Cluj, Sibiu si Brasov.

"Transilvania are paduri, lacuri, orase, acces rutier bun si, bineinteles, toata lumea a auzit de ea. Este locul ideal unde se poate investi, preturile sunt mici, iar valoarea potentiala a caselor si terenurilor mare", spune Edward Russell.

Cota caselor din Transilvania, la agentiile imobiliare britanice

Acesta lauda Castelul Dracula, satele sasesti ca de poveste, padurile adanci si muntii Carpati, bantuiti de fantoma contelui Dracula.

Opiniile acestuia sunt sustinute de David Cox, de la o alta agentie imobiliara, citat de Daily Mail si expert pe investitii imobiliare internationale. David Cox spune ca Romania ramane o tara in curs de dezvoltare, unde capitalul imobiliar va creste pe termen lung.

Mergand pe mana Printului Charles, despre care afirma ca este indragostit de Transilvania, acesta sustine ca Romania are doua locuri tentante pentru cetateanul britanic. Unul este Cluj, unde acesta remarca existenta Univesitatii cu cel mai mare numar de strudenti straini, deci un vad cu potentiali chiriasi pe termen lung, si Brasovul.

Trei case renovate de Printul Charles in Covasna vor fi introduse in circuit turistic

Cel mai interesant detaliu al articolului sunt preturile de vanzare, asa cum au fost ele evaluate de expertii britanici, specialisti in imobiliare. Astfel un apartament de patru camere in zonele rurale se vinde sub 90.000 de lire (circa 100.000 de euro), in timp ce apartamente moderne cu doua camere din Brasov merg la 75.000 lire (80.000 de euro) sau mai putin.

Cele mai ieftine case sunt fermele vechi, care au nevoie de reconstructie si care pot fi cumparate, cu tot cu teren, cu de la 20.000, la 40.000 de lire, adica la sume care nu depasesc 50.000 de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#printul Charles Romania, #case vanzare, #care in Transilvania , #case vanzare