New York Times: Vanatoare imobiliara in ... Romania

Autor: Ana Ilie
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 10:02
7067 citiri
New York Times: Vanatoare imobiliara in ... Romania

O locuinta cu opt dormitoare, care functioneaza in prezent ca hotel-restaurant, intr-un sat de langa Sibiu, Apoldu de Sus, costa 350.000 de euro, si contine o multime de caracteristici vechi, traditionale caselor de sasi, care pot atrage cumparatori din strainatate.

New York Times apreciaza, la locuinta construita in anii '30, parfumul de epoca ce s-a pastrat peste ani.

Casa este in forma de U, cu o curte in mijloc si o poarta masiva de lemn care da in strada. Intr-o parte a cladirii functioneaza restaurantul, cu 30 de locuri, amenajat cu o bucatarie profesionista si bai pentru angajati si oaspeti.

In cealalata parte a casei se locuieste si sunt patru dormitoare cu bai proprii, si patru apartamente cu cate doua camere, fiecare cu baia sa. NY Times adauga ca fiecare camera este decorata in alt stil si casa se vinde mobilata. Spre exemplu, o camera numita 'Pivnita' are arcadele originale de caramida, gresie pe podea si mobila de secol XVIII, reconditionata. O alta are sase paturi, iar o a treia baie cu hidromasaj.

Casa se afla pe o strada "rezidentiala", spune sursa citata, din Apoldu de Sus, un sat de sasi ce are galerie de arta, studio de yoga si doua biserici. Cel mai apropiat magazin este intr-un sat alturat, aeroportul este la 20 de kilometri, la Sibiu, iar Capitala e la patru ore de mers cu trenul.

Un agent imobiliar roman, Leontin Domide, sustine ca, dupa cresterea din 2004-2008, piata a scazut suficient pentru a atrage cumparatorii, in orasele mai mici, precum Sibiu, preturile fiind cu pana la 30% mai scazute decat inainte de criza.

Expertul roman spune ca, desi locuintele din jurul Sibiului sunt vandute pe sume cuprinse intre 15.000-60.000 de euro, casa pe care s-a concentrat New York Times este mai mare, opereaza ca hotel si restaurant, deci are si un pret pe masura.

In fine, publicatia incheie cu sfaturi concrete pentru cumpararea de proprietati in Romania, incepand cu drepturile privind pamantul, taxele percepute de stat si incheind cu valuta folosita in tranzactiile notariale, si ii incurajeaza pe eventualii doritori, spunandu-le ca multi cumparatori din zona Sibiului sunt din Germania, Italia si Austria.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#imobiliare, #case Romania, #casa Sibiu, #casa opt dormitoare , #case vanzare