Un oras idilic din Italia ofera gratuit casele parasite. Si nu e singurul

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 08:27
43953 citiri
Un oras idilic din Italia ofera gratuit casele parasite. Si nu e singurul
Foto: Google Maps

Un oras din Italia ofera gratuit case parasite celor care vor sa se mute acolo.

Motivul este ca foarte multa lume a plecat din Gangi, regiunea Sicilia, asa ca autoritatile locale au luat masuri, arata Business Insider.

Doritorii pot fi atat reprezentantii unor firme care vor sa transforme locuintele in hoteluri sau persoane fizice care le vor pentru uz propriu.

"Cei care vor primi casele trebuie sa suporte cheltuielile legate de transferul proprietatii. De asemenea, sunt nevoiti sa prezinte proiectul de renovare pentru cladire in decurs de un an si sa termine lucrarile in trei ani", se arata in documentul publicat de autoritile locale.

Viitorii locuitori vor avea mult de munca, avand in vedere ca multe case sunt darapanate, fiind parasite in urma cu multi ani.

Cu toate acestea, ideea a fost primita cu mult entuziasm la nivel international, asa ca lista de asteptare pentru cele 200 de locuinte ramase este lunga.

Case in orasele idilice din Italia, la preturi de sub un euro

Exodul

Decizia disperata de a da casele pe gratis vine dupa ce, in ultimii ani, multe persoane au decis sa paraseasca Gangi, pentru a urma visul american sau sud-american, a explicat Marcellor Saija, directorul retelei de muzee ale emigratiei din Sicilia.

Intre 1892 si 1924, aproximativ 1.700 de locuitori s-au mutat la New York. In perioada 1930-1940, Argentina a devenit destinatia preferata a imigrantilor originari din Gangi, a punctat acesta.

In prezent, mai exista doar 7.000 de persoane in orasul idilic.

Cerere mare pentru case

Avand in vedere ca exista o cerere din ce in ce mai mare pentru case, primaria din Gangi isi permite sa fie selectiva. "Nu vrem oameni care sunt bogati si atat", a explicat edilul Giuseppe Ferrarello, care a adaugat ca isi doreste ca nou-venitii sa investeasca in acele locuinte.

Ideea se mai aplica si in alte orase din tara, precum Carrega Ligure din Piemont si Lecce nei Marsi din Abruzzi.

Casele sunt in mare parte cu doua etaje si dateaza din 1800, cand au fost construite pentru familii de tarani.

Mai mult, Lecce nei Marsi este de fapt un sit din patrimoniul UNESCO. Primarul de acolo spune ca vrea se evite ca "centrul istoric sa se prabuseasca, nu exista fonduri publice pentru intretinerea sa" si ar vrea ca tinerii sa se intoarca acolo.

Detroit, orasul-fantoma

Masura se practica si in SUA, unde autoritatile din Detroit, de exemplu, au pus la vanzare case pentru sume simbolice, de un dolar.

Acolo, nu mai putin de 80.000 de locuinte au ramas abandonate, fostii proprietari cautand o viata mai buna in alta parte, mai ales dupa ce orasul a intrat in faliment in 2013.

Detroit, marele oras-fantoma al SUA (Galerie foto)

Sediile cladirilor oficiale si locuintele au intrat in paragina. In trecut, Detroit se dezvoltase mult datorita industriei auto infloritoare, iar acolo unde altadata se construiau masini se mai gasesc acum doar ziduri invechite si iarba.

Devastarea orasului a atins cote inimaginabile. Scolile, stadioanele, catedralele si cladirile inalte sunt acum parasite. Acestea au fost vandalizate si incendiate de infractori, iar orasul arata de parca a fost supus unui bombardament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#case gratis Italia, #case gratis oras , #case vanzare