Wall Street Journal: Cum ii atrage Dracula pe cumparatorii straini in Romania

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 18:24
4610 citiri
Wall Street Journal: Cum ii atrage Dracula pe cumparatorii straini in Romania
Foto: Igloo

Legenda lui Dracula continua sa atraga strainii in Romania, acestia cautand sa-si cumpere cladiri istorice si vile moderne in Transilvania.

Contele Dracula, personajul central al cunoscutului roman despre vampiri scris de irlandezul Bram Stoker, este o poveste care a popularizat regiunea Transilvaniei, scrie Wall Street Journal.

Azi, vanatorii de case sunt invitati sa vina in Romania, tara membra a Uniunii Europene, printul Charles al Marii Britanii, care are o proprietate in Valea Zalanului, fiind unul dintre acestia.

Peste tot in lume, mostenitorul tronului britanic detine castele marete si locuinte intinse. In zona rurala a Romaniei, insa, printul Charles locuieste intr-o casa mica si veche.

Doriti o vacanta sub semnul lui Dracula? O publicatie straina recomanda Transilvania

Transilvania, care are o populatie de mai mult de sapte milioane de locuitori, are si multe case scumpe scoase pe piata. Si, da, unul dintre acestea este castel - Castelul Bran, care este considerata casa contelui Dracula. In realitate, a fost resedinta reginei Maria la inceputul secolului XX, iar in anul 2007 putea fi cumparat cu 78 de milioane de dolari.

Astfel, daca cumparatorii straini erau concentrati pe Bucuresti, dupa intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, Transilvania i-a atras pe vanatorii de case departe de Capitala.

Nicolas Cage a dormit o noapte in castelul lui Dracula: Am fost destul de speriat

Transilvania inseamna "pamantul de dincolo de paduri", iar regiunea este faimoasa pentru traseele sale montane pitoresti. In ce priveste locuintele scumpe, un exemplu este o casa cu sapte dormitoare din satul Halchiu, din apropiere de Brasov, scoasa la vanzare pentru 2,4 milioane de dolari. Vila moderna are doua livinguri uriase, o piscina si un teren de tenis, oferind totodata o priveliste spectaculoasa a Muntilor Carpati.

Publicitatea internationala din jurul proprietatii printului Charles ofera o contrabalanta la reclama negativa de care are parte Romania in presa din Europa de Vest.

Bloomberg: Regiunea care atrage "sangele albastru" in zona rurala a Romaniei

Proprietatea din Valea Zalanului este ingrijita de Tibor Kalnoky, descendent al unei familii aristocrate maghiare, in varsta de 47 de ani, care este veterinar si care l-a gazduit pe print in timpul vizitelor sale.

Acestea, ocazionale, sunt insa suficiente pentru a atrage turisti pe tot cuprinsul anului in fostul sat obscur din valea transilvaneana. Faptul ca putine indicatoare duc acolo, ca locuinta nu ofera acces la Internet si nici macar la televizor si ca semnalul telefoanelor mobile este absent pe kilometri intregi par ca doar se adauga misterului acestui loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Dracula atractie straini, #straini case Transilvania, #printul Charles locuinta Transilvania , #case vanzare