Cat costa sa inchiriezi un apartament la malul marii?

Joi, 02 Iunie 2011, ora 07:27
5682 citiri
Cat costa sa inchiriezi un apartament la malul marii?
Foto: Arhiva

Daca v-ati imaginat ca cele mai scumpe chirii din tara sunt in Bucuresti si ca niciun alt oras din tara nu il poate ajunge, atunci v-ati inselat amarnic. Cei care vor sa inchirieze un apartament la malul marii trebuie sa stie ca preturile (mari!) fac o concurenta acerba celor din Capitala.

Fie ca este vorba de Constanta sau de statiunile de langa, proprietarii nu vor sa lase garda jos, mai ales acum, cand incepe sezonul estival, iar turistii care isi permit sa stea la mare pe o perioada mai lunga, de o luna sau mai bine, prefera sa inchirieze un apartament in loc sa stea la un hotel. Totusi, chiriile nu sunt numai pentru turisti, ci si pentru cei care vor sa se relocheze in judetul Constanta.

De aceea, Ziare.com a analizat pentru dumneavoastra cateva dintre ofertele prezentate de imobiliare.ro, pentru a afla cat costa sa inchiriezi un apartament la malul marii.

Astfel, in Constanta, un apartament de 2 camere, semidecomandat, zona Tomis III, de 35 mp, la ultimul etaj al unui bloc de 4 nivele, se inchiriaza cu 250 de euro pe luna. Apartamentul este utilat, are parchet, termopan, gresie, faianta, grup sanitar, bucatarie si un balcon inchis cu termopan.

Tot un apartament cu doua camere, dar in zona Central, de 60 metri patrati, etaj 1 din 5, proprietarul sau cere o chirie de 300 de euro pe luna. Apartamentul este renovat recent, are gresie, faianta, geamuri termopan. Cei care vor sa inchirieze pe termen lung trebuie sa dea o luna avans plus o luna garantie. De asemenea, proprietarul promite ca va mai poate aduce un Tv (plasma) pentru living si o masa noua la bucatarie.

In zona Faleza Nord, un apartament de 3 camere, de 80,5 mp, la ultimul etaj (bloc de 8 nivele) are un pret de inchiriere de 400 de euro pe luna. Casa este mobilata partial, are aer conditionat si sistem de incalzire prin termoficare. De asemenea, acest are 2 bai si balcon inchis.

Daca v-ar tenta sa va inchiriati un apartament in zona Tomis Nord, veti plati, pentru unul cu trei camere, o 450 de euro pe luna. Acesta are 80 de metri parati, se afla la etajul 6 din 8, este mobilat complet si utilat cu electrocasnice precum masina de spalat rufe, frigider, aragaz, hota, tv, aspirator.

Proprietarii din statiuni inchiriaza si ei

In cazul in care vreti sa va mutati temporar la malul marii, Constanta nu este singura optiune pentru inchirierea unui apartament, caci proprietarii din statiuni au si ei propriile oferte. Atentie insa: preturile sunt cu mult mai mari decat cele din Constanta.

Pentru doua camere decomandate mobilate si utilate modern in Mamaia, zona Central, veti plati o chirie de 270 de euro pe luna. Locuinta are 50 mp, este situata la parterul unui bloc de 3 etaje, fiind aproape de plaja. Locuinta se inchiriaza pe termen lung, eventual si pentru lunile de sezon.

In aceeasi zona din Mamaia, un apartament este inchiriat cu 330 de euro pe luna, in ciuda faptului ca are dimensiuni mai mici (47 de metri patrati). Acesta se afla la etajul 2 din 5 al unui bloc construit in 2010. Interiorul este mobilat, iar bucataria este utilata integral. Apartamentul are vedere la lacul Siutghiol. Parcarea este asigurata in pret.

Daca vreti un apartament mai mare, in zona Nord din Mamaia, trebuie sa stiti ca veti plati o chirie, cel mai probabil, cu mult peste asteptari. Astfel, pentru un apartament de 3 camere, 80 de metri patrati, veti scoate din cont 1.000 de euro lunar. Pe de alta parte insa, locuinta merita toti banii, avand in vedere ca este situata la 150 m de plaja, langa complexul comercial Butoaie, este mobilat si utilat de lux, avand toate facilitatile.

La jumatate din pretul ofertei de mai sus este insa un apartament din Navodari, zona Exterior Est, cu 3 camere si 103 metri patrati. Acesta are un pret de inchiriere de 450 de euro pe luna. Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential si a fost construit in 2009. Locuinta se afla la etajul 1 din 3. Pretul destul de mare ar putea fi justificat prin faptul ca locuinta are vedere la mare, fiind situat intr-o zona linistita cu salcii si fazani. De asemenea, locuinta este mobilata si utilata, iar blocul este pazit.

In Eforie Sud, un apartament cu 2 camere, zona Central, de 58 metri patrati, situat la parterul unui bloc cu 4 nivele este scos la inchiriat cu 400 de euro pe luna. Pretul este destinat numai perioadei estivale (iunie, iulie, august), iar in cazul in care se doreste inchirierea locuintei pe o perioada mai lunga de o luna, acesta de negociaza. Apartamentul are doua bai, este mobilat modern, detine centrala electrica si aer conditionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#locuinta malul marii, #apartament malul marii, #chirie Constanta, #nivel chirie , #chirie