Cea mai mare chirie pentru un apartament din Romania: 6.800 de euro

Marti, 27 Martie 2012, ora 11:09
3744 citiri
Cea mai mare chirie pentru un apartament din Romania: 6.800 de euro
Foto: imobiliare.ro

In ciuda faptului ca piata imobiliara este, in continuare, in criza, 15,5 la suta din apartamentele scoase la inchiriere vizeaza segmentele de lux, cea mai mare chirie fiind de 6.800 de euro pe luna.

Suma imensa este platita pentru un penthouse cu o suprafata utila de 450 mp, din Herastrau, potrivit imobiliare.ro.

Cu 6.800 de euro, echivalentul a peste 14 salarii medii brute in Romania, poate fi inchiriat un apartament exclusivist cu 4 camere, cu vedere spre Parcul Herastrau, situat in imediata apropiere a restaurantelor si cafenelelor din zona. Imobilul in care se afla, are doar doua apartamente pe nivel, fiecare cu vedere spre parc. Fiecare dormitor este prevazut cu baie proprie si dressing. Pentru o mai buna izolare a spatiului, livingul este prevazut cu bucatarie inchisa.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat se afla un apartament din Dorobanti. Apartamentul este situat la primul etaj intr-un imobil cu trei etaje, cu cate un apartament pe nivel si are o suprafata de 309 mp, la care se adauga 44 mp de terase. Apartamentul complet mobilat si utilat are 3 dormitoare, un living, 4 grupuri sanitare, 3 dressinguri, 4 terase si bucatarie.

Cine dispune de 4.500 de euro pe luna pentru chirie are suficiente oferte la dispozitie pentru a-si alege o locuinta pe plac. De exemplu, in Pipera, cu acesti bani poate fi inchiriat un penthouse cu o suprafata utila de 380 mp. Apartamentul ocupa etajele 4 si 5 intr-un imobil din 2009 si are 3 camere si 2 grupuri sanitare. Livingul are acces la o terasa. Apartamentul este complet mobilat si utilat, inclusiv cu jacuzzi sau sistem de alarma.

Cele mai scumpe apartamente de inchiriat in celelalte mari orase din tara

Desi considerabil mai ieftine decat in Bucuresti, zeci de apartamente ale caror chirii lunare depasesc 1.000 de euro sunt scoase pe piata in toate marile orase din tara.

Cel mai scump apartament de inchiriat in Cluj-Napoca este situat la etajul 1 al unui imobil nou de tip vila, in apropierea Facultatii de Medicina. Apartamentul este compus din living cu bucatarie, doua bai, doua dormitoare din care unul are baie proprie, hol si debara. Este utilat si mobilat modern si dispune, de asemenea, de 3 terase, loc de parcare si garaj cu telecomanda. Chiria lunara solicitata in acest caz este de 1.500 de euro.

Cea mai scumpa chirie din Timisoara, 1.250 de euro/luna, este intalnita in cazul unui apartament cu o suprafata utila de 170 mp, situat la etajul al doilea intr-o cladire istorica din Piata Unirii. Apartamentul are trei camere, o baie, o bucatarie si un balcon spatios.

In Constanta, cel mai scump apartament de inchiriat are doar doua camere, dar o suprafata utila de 100 mp si este situat intr-un bloc nou, construit in 2010. Cu vedere la mare, complet mobilat si utilat, acest apartament poate fi inchiriat cu 1.700 de euro/luna.

Patru camere, suprafata utila de 150 mp, doua bucatarii si doua bai, la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului pot duce chiria lunara a unui apartament din Brasov la 1.300 de euro. Apartamentul se afla intr-un bloc construit in 2009, iar in acest pret sunt incluse un garaj si un loc de parcare.

In general chiriile practicate in Iasi sunt mai scazute decat in celelalte mari orase din tara. De altfel, acest lucru reiese si din faptul ca cea mai scumpa chirie solicitata pentru un apartament din Iasi se ridica la 750 de euro/luna. Este vorba de un penthouse din zona rezidentiala Bucium, situat pe doua niveluri, cu o suprafata de 165 mp. La primul nivel sunt doua dormitoare, cu panorama asupra orasului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri , un balcon, iar la al doilea nivel este situat livingul cu deschidere spre o terasa ampla, bucataria, un balcon si o baie. Penthouse-ul se inchiriaza complet mobilat, mobilierul fiind in cea mai mare parte din lemn masiv. Apartamentul are propriul loc de parcare, iar in gradina imobilului exista un spatiu verde amenajat pentru un loc de joaca si relaxare.

T.B.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#chirii mari Bucuresti, #cea mai mare chirie Romania , #chirie