Cele mai bune zone unde studentii pot sta cu chirie

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 07:37
4004 citiri
Cele mai bune zone unde studentii pot sta cu chirie

Avand in vedere ca mai este o luna pana la inceperea anului universitar, chiriile la apartamente in marile orase au scazut considerabil fata de anii anteriori.

De exemplu, in Bucuresti, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 170 euro/luna, in timp ce in Iasi si Timisoara, preturile sunt de aproximativ 100-120 euro/luna, potrivit datelor imobiliare.ro, citate de Romania Libera.

Ceva mai scumpe sunt chiriile in Cluj-Napoca, unde preturile practicate sunt putin mai mari decat in celelalte doua mari centre universitare din provincie.

In Bucuresti, in perioada 10 martie-10 august 2010, pretul solicitat pentru inchirierea garsonierelor a scazut cu 7%, iar la apartamentele cu doua si trei camere, scaderile inregistrate au fost de peste 10%.

Chiria unei garsoniere in zone precum Drumul Taberei, 1 Mai, Titan, Militari, Vitan sau Dristor porneste de la 170 euro/luna. Pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 250 euro/luna in zone precum Tei, Fizicienilor, Brancoveanu, Morarilor sau Kogalniceanu. Studentii pot alege apartamente cu trei camere pentru preturi care pornesc de la 320 euro/luna in Tineretului, Titan sau Drumul Taberei.

In Cluj-Napoca, scaderea chiriilor a fost cea mai lenta. Chiria garsonierelor si apartamentelor cu trei camere a scazut cu putin peste 6%, iar pentru cele cu doua camere cu 3%. In zona Zorilor, de exemplu, studentii pot inchiria apartamente cu o camera cu 150-180 euro/luna. Preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 180 euro/luna in Manastur, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 300 euro/luna, in Grigorescu, Gheorgheni, dar si in Marasti si Semicentral.

Studentii din Iasi pot gasi garsoniere care pornesc de la 120-140 euro/luna in zone precum Tatarasi, Podu Ros, Pacurari, Podul de Piatra sau Nicolina. In cazul apartamentelor cu trei camere, pretul platit de chirias pentru fiecare camera se situeaza in jurul a 100 euro/luna. In Copou, pretul apartamentelor cu doua camere porneste de la 220-250 euro/luna, iar cel al apartamentelor cu trei camere de la 300 euro/luna.

Si in Timisoara proprietarii isi reduc pretentiile. Daca chiriile la garsoniere au scazut cu 5,5% din primavara pana in prezent, cele practicate la apartamentele cu doua si trei camere a scazut cu 8,8%, respectiv 6,5%. In zona Complexului Studentesc, pretul cerut pentru o garsoniera mobilata, in stare buna, porneste de la 120 euro/luna.

Pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 250 euro/luna, iar pentru un apartament cu trei camere de la 300 euro/luna. Apartamente la preturi bune pot fi gasite si in Circumvalatiunii, Aradului, Lipovei sau Sagului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#pret chirii, #chirii apartamente, #chirii studenti , #chirie