Chiria in sudul Bucurestiului, cu pana la 67% mai mica decat nordul Capitalei

Luni, 13 August 2012, ora 15:30
2390 citiri
Chiria in sudul Bucurestiului, cu pana la 67% mai mica decat nordul Capitalei
Foto: Arhiva

Chiria in cartiere precum Ferentari, Berceni sau Giurgiului ajunge sa fie mai mica si cu pana la 67% decat cea in zone renumite din nordul Capitalei, precum Baneasa, Herastrau sau Floreasca.

La nivelul intregii Capitale, statisticile indica un nivel tot mai scazut al chiriilor medii solicitate de proprietari, conform raportului de monitorizare Anunturiparticulari.ro.

In luna iulie 2012, au fost atinse cele mai mici chirii inregistrate in aceasta perioada a anului din 2007 si pana in prezent, consemnandu-se scaderi de peste 40% comparativ cu iulie 2007.

Cea mai mare diferenta intre cele doua regiuni se inregistreaza pe segmentul apartamentelor de trei camere. Daca in Berceni chiria medie ajunge la 332 euro/luna, in Floreasca, proprietarii solicita putin peste 1.000 euro pentru acelasi tip de imobil, diferenta fiind de aproximativ 67%. Chiriasii apartamentelor cu doua camere pot plati la randul lor cu pana la 61% mai mult in nord decat in sud - 670 euro/ luna pentru un apartament in zona Herastrau fata de 258 euro in Berceni.

O diferenta de 65% este atinsa si in cazul apartamentelor de patru camere. Daca in zona de sud a orasului proprietarii solicita o chirie medie de 383 euro, in Baneasa chiria sare de 1.000 euro.

Cel mai scazut ecart intre cele doua regiuni ale Capitalei - de 39% - este inregistrat pe segmentul garsonierelor. Unui chirias i se solicita, in medie, o chirie lunara de 196 euro pentru o garsoniera in cartierul Giurgiului, pe cand in Baneasa, este nevoit sa plateasca aproximativ 320 euro.

Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera a ajuns in iulie la 226 euro/ luna, in scadere cu 1% fata de acelasi interval al anului 2011. In ciuda plecarii studentilor din Bucuresti, nivelul chiriei se situeaza cu putin peste 1% fata de luna iunie 2012, cresterea fiind insa infima.

In cazul apartamentelor cu doua camere, in iulie 2012, chiria se apropie de pragul de 320 euro, in crestere cu doar un euro fata de luna iunie, dar este cu 2% mai mica comparativ cu iulie 2011. Pentru apartamentele cu trei camere, situatia pare sa fie relativ similara - stabilizare fata de luna iunie 2012, dar o scadere mai accentuata raportat la aceeasi perioada a anului 2011. Proprietarii au solicitat in iulie 2012 o chirie medie de 422 euro pe acest tip de imobil, mentinandu-se aproape de valoarea lunii iunie, cand chiria ajungea la 423 euro. Pe un interval de 12 luni insa, se observa o variatie de pret de minus 5%, de la 446 euro.

Chiria pentru apartamentele cu patru camere a crescut in luna iulie considerabil, apropiindu-se astfel de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2011. Astfel, la finalul lunii iulie 2012, chiria era in jurul valorii de 663 euro/ luna, cu peste 5% mai mare decat in urma cu o luna, crescand de la 627 euro.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#chirie mica sud Bucuresti, #proprietari chirie Bucuresti Baneasa, #chirii mici Bucuresti , #chirie