Ziare.com

Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 13:41

   

Chirii in Bucuresti: Zonele in care s-au ieftinit si in care s-au scumpit
In Capitala, proprietarii locuintelor din zonele bine cotate au lasat cel mai mult din pret, in ultimul an, conform unei analize Imobiliare.ro.

Tendinta de scadere a chiriilor a fost mai vizibila in zonele "bune" ale Capitalei, in vreme ce preturile cerute pentru locuintele din cartierele "muncitoresti" s-au mentinut mai degraba constante sau chiar au crescut, pe alocuri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Analiza Imobiliare.ro ia in calcul variatia pretului mediu cerut pentru apartamentele cu una, doua si trei camere in 18 cartiere bucurestene, intre octombrie 2012-octombrie 2013.

Garsoniere

In perioada mentionata, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele din cartierul 1 Mai, care au consemnat un declin de 7,1%, pana la un pret mediu cerut de 260 de euro pe luna. Pe locul al doilea in top se situeaza zona Dorobanti-Floreasca, cu un minus de 6,3%, pana la un nivel de 300 de euro pe luna.

Berceni este singurul cartier din categoria celor "low-cost" unde preturile au scazut in ultimele 12 luni. Aiciici a avut loc un declin de 4,3%, pana la un pret de 220 de euro pe luna.

In cele mai multe dintre cartierele bucurestene, chiriile pentru garsoniere s-au mentinut relativ constante in ultimul an, insa in unele zone au fost inregistrate si scumpiri. Insa cele mai semnificative majorari au avut loc in zonele cu cele mai mici preturi.

Cap de afis este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al preturilor pentru apartamentele monocamerale, pana la o valoare de 249 de euro pe luna, care este urmat de zonele Drumul Taberei (un plus de 4,5%) si Titan (un plus de 4,3%).

Apartamente cu 2 camere

Pe segmentul apartamentelor cu 2 camere, variatiile de pret au fost mai numeroase, majoritatea acestora fiind evolutii negative, conform datelor Imobiliare.ro.

Pe primul loc in topul ieftinirilor se situeaza zonele 1 Mai si Mosilor, cu un declin de 12,5%, pana la un pret mediu de 350 de euro pe luna. O scadere semnificativa, de 11,4%, a fost consemnata si in Colentina, unde chiria ceruta pentru doua camere a ajuns la 310 euro pe luna.

La mica distanta, cu un declin de 11,1%, se situeaza zone mai bine cotate, precum Vitan Nou, Cotroceni si chiar Herastrau-Nordului, unde pretentiile proprietarilor se situeaza in prezent la o medie de 370, 400 si, respectiv, 800 de euro pe luna.

In randul cartierelor cu o traiectorie ascendenta a preturilor in ultimele 12 luni, Crangasi ocupa primul loc, cu un plus de 10%, pana la 330 de euro pe luna. Pe locul al doilea se situeaza zona Dristor-Vitan Vechi, unde pretul mediu a crescut cu 6,1%, pana la 350 de euro pe luna.

In Kiseleff-Aviatorilor, pretentiile proprietarilor s-au majorat cu 3,7% in ultimul an, pana la un nivel de 700 de euro pe luna.

Apartamente cu 3 camere

Si pe acest segment preturile s-au mentinut in general constante in cele mai accesibile cartiere, scaderile fiind mai numeroase in zonele mai bine cotate ale Capitalei.

Cea mai semnificativa reducere de pret, de 11,1%, a avut loc in zona 13 Septembrie-Panduri, unde chiria medie pentru un apartament cu trei camere a ajuns la 400 de euro pe luna. Urmatoarea clasata este zona Victoriei-Romana-Universitate, unde pretentiile proprietarilor s-au diminuat cu 10% in ultimul an, pana la o medie de 450 de euro pe luna.

Un declin important, de 7,1%, a avut loc si in zona cu cele mai mari preturi la inchirieri, respectiv Herastrau-Nordului, unde pretul mediu se situeaza acum la 1.300 de euro pe luna.

La polul opus, cea mai mare crestere de pret a fost consemnata de apartamentele cu trei camere din Pantelimon, care se numara printre cele mai accesibile cartiere bucurestene, unde preturile au crescut cu 6,3% in ultimul an, pana la o medie de 340 de euro pe luna.

Pe urmatorul loc se claseaza zona Vitan Nou, cu un avans de 5,6%, pana la 475 de euro pe luna, care este urmata de cartierul Crangasi, cu un plus de 4,3%, pana la 365 de euro pe luna.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor