Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Marti, 12 Martie 2013, ora 16:41
2852 citiri
Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti au crescut, in februarie, cu 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Ferentari a fost, luna trecuta, cartierul cu cea mai scazuta chirie, in medie, din Capitala, iar zona Dorobanti s-a situat printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajungand sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere, conform unui comunicat al Anunturiparticulari.ro.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale se observa insa ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere.

Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar opt euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobanti, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din aceasta zona, chiriile se invart in jurul sumei de 765 euro.

La nivelul Capitalei, pentru o garsoniera, proprietarii au solicitat in februarie o chirie medie de 227 euro, in crestere cu 1% fata de ianuarie 2013. Raportat la un interval de 12 luni, chiria medie s-a depreciat usor insa, de la 230 euro.

Pe segmentul apartamentelor de doua camere, statisticile au inregistrat in februarie a doua luna consecutiva de crestere a chiriei. Chiria medie a ajuns in prezent la 325 euro, cu 1% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2013. In cazul apartamentelor de doua camere, se observa cresteri in aceleasi marje, inclusiv pe un interval de 12 luni, chiria medie solicitata in februarie 2012 fiind de 322 euro.

Unitatile de trei camere au inregistrat cea mai mare crestere de la o luna la alta. Daca in ianuarie 2013, proprietarii solicitau o chirie medie de 439 euro, in februarie, nivelul a crescut cu 2%, pana aproape de 450 euro. In comparatie cu luna februarie a anului trecut, chiriile au scazut usor, cu aproximativ 1%.

Singurele tipuri de apartamente care au suportat scaderi ale chiriei au fost cele de patru camere. Proprietarii au solicitat in februarie o chirie medie de 642 euro, in scadere cu 5% pe un interval de 30 de zile. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, deprecierea nu mai este atat de accentuata, in februarie 2012, chiria medie ceruta de proprietari fiind de aproximativ 655 euro.

Cate oferte de inchiriere au fost in februarie

Proprietarii de apartamente au scos in februarie la inchiriat 2.090 de unitati, o oferta apropiata de nivelul lunii ianuarie a acestui an, cand pe piata erau propuse spre inchiriere putin peste 2.130 de unitati. Portofoliul de locuinte de inchiriat este insa net superior raportat la un interval de 12 luni, in februarie 2012 fiind scoase la inchiriere 1620 de unitati, cu 30% mai putine decat in prezent.

Conform raportului lunar de monitorizare imobiliara Anunturiparticulari.ro, apartamentele de doua camere nou intrate pe piata inchirierilor in februarie au trecut de 910 de unitati, in crestere cu 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Oferta se apropie totodata de nivelul lunii ianuarie a acestui an, proprietarii scotand atunci la inchiriere 919 unitati. Garsonierele ocupa locul secund in topul numarului de oferte. In luna recent incheiata, 748 de astfel de unitati au aparut pentru prima oara pe piata, in crestere cu 30% raportat la un interval de 12 luni. Oferta pe acest segment o depaseste si pe cea inregistrata in luna ianuarie 2013, cand pe piata apareau 724 de garsoniere.

Cei interesati de inchirierea unui apartament de trei camere au avut la dispozitie in februarie 342 de unitati scoase pe piata de proprietari. Oferta se plaseaza usor sub nivelul inregistrat in ianuarie 2013, moment la care in Bucuresti apareau 396 de unitati de inchiriat. Comparand insa cu aceeasi perioada a anului trecut, se observa o oferta cu 11% mai bogata.

88 de apartamente cu patru camere au completat oferta de inchiriere aparuta pe piata in luna februarie. Daca raportat la un interval de 30 de zile, nivelul este in scadere usoara, de minus 5%, pe un interval de 12 luni, oferta actuala este cu aproximativ 40% mai bogata decat in februarie 2012.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#chirii februarie Bucuresti, #crestere chirii Bucuresti, #inchiriere apartamente Bucuresti, #inchiriere garsoniere Bucuresti , #chirie
Comentarii