Ziare.com

Chiriile din centrul oraselor au scazut cu pana la 50 la suta

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 15:31

   

Chiriile din centrul oraselor au scazut cu pana la 50 la suta
Preturile chiriilor din centrul Capitalei au scazut chiar si cu 50 la suta, in comparatie cu nivelul inregistrat in urma cu 12 luni, potrivit unei analize a site-ului Imobiliare.ro.

In octombrie 2010, chiriile din zona Pietei Romane au ajuns la o medie de 346 de euro pe luna, cu 22,4 la suta mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, se arata in studiul Imobiliare.ro, remis Ziare.com.

In zona Unirii scaderea a fost cea mai putin accentuata, de 10,3 la suta, pana la 350 de euro pe luna.

Cea mai importanta scadere s-a inregistrat in zona Dacia, unde pretul chiriilor s-a depreciat cu 50,6 la suta, pana la nivelul mediu de 500 de euro pe luna.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Drept exemplu, inchirierea unei garsionere nemobilate, de 24 de metri patrati, situata intr-un imobil construit in 1947, aflat pe Bulevardul Magheru, costa 175 de euro pe luna.

O locuinta asemanatoare, insa mobilata, aflata in zona Universitatii, porneste de la 230 de euro pe luna.

Pe Calea Victoriei si in Piata Unirii, preturile sunt mai mari. Aici garsonierele mobilate si cu o suprafata ceva mai mare, pot fi inchiriate cu preturi care pornesc de la 300 euro/luna.

Pentru aceeasi suma de bani, 300 euro/luna, gasim apartamente cu doua camere, de 40 mp, confort 2, pe Bulevardul Magheru, in timp ce pe Calea Victoriei si la Universitate, apartamentele cu doua camere,cu o suprafata utila de aproximativ 50 de mp sunt ofertate la inchiriere pentru preturi care pornesc de la 350 euro/luna.

Chiriile apartamentelor cu 3 camere din aceste zone pornesc, pe Bulevardul Magheru, de la preturi care situeaza in jurul valorii de 400 euro/luna. 430 de euro/luna este chiria solicitata de proprietarul unui apartament cu 3 camere, confort 1, cu o suprafata de 80 mp, situat la Universitate.

Un apartament cu acelasi numar de camere si aceeasi suprafata, insa la etajul 1 al unei vile de pe Calea Victoriei, poate fi gasit la 450 euro/luna. In Piata Unirii, pretul de inchiriere al apartamentelor cu trei camere, confort 1, porneste de la 500 de euro/luna.

Chirii de la 150 de euro/luna in Brasov

In Brasov, pentru garsionere de 23 - 25 mp, chiriile incep de la 150 de euro/luna, insa pentru cele cu suprafata dubla, chiriile sunt de la 200 de euro in sus.

Chiriile apartamentelor cu doua camere din zonele centrale incep tot de la 200 euro. Cu aceasta suma poate fi inchiriata o locuinta cu doua camere, confort 1, in zona 15 Noiembrie.

Preturile pornesc de la 300 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere din Centrul Civic al Brasovului.

Clujenii platesc minim 210 euro/luna

Pretul solicitat pentru inchirierea unei garsoniere in centrul Clujului porneste de la 210 euro/luna. Cu acesti bani poate fi inchiriat un apartament cu o camera, de 30 mp, mobilat si utilat, amenajat in mansarda unui imobil cu trei etaje.

Un apartament cu doua camere de 55 mp poate fi inchiriat in apropierea Teatrului National, pentru sume ce pornesc de la 250 euro/luna. In apropierea Facultatii de Litere, pretul de inchiriere al unui astfel de apartament incepe de la 300 euro/luna. Apartamentele cu trei camere semidecomandate din centrul Clujului sunt scoase la inchiriat pentru preturi ce pornesc de la 370 euro/luna, iar cele confort 1 de la 450-460 euro/luna. La aceste preturi, in apropierea zonelor centrale, pot fi gasite si apartamente cu trei camere situate in ansambluri noi.

Garsoniera in centrul Timisoarei, la 190 euro/luna

Pretul chiriilor solicitat de proprietarii apartamentelor cu o camera din centrul orasului Timisoara pornesc de la 190-200 euro/luna. Contra acestei sume sunt scoase pe piata locuinte in zone foarte bune ale orasului, precum Medicina sau Punctele Cardinale, garsoniere de 30-35 mp, complet mobilate si utilate.

In aceleasi zone, pentru 230 de euro/luna, poate fi inchiriat un apartament cu doua camere, decomandat, cu o suprafata de 49 mp. Preturi mai ridicate sunt in Piata Unirii, unde un apartament cu doua camere plus birou cu o suprafata totala de 54 mp, situat intr-un imobil istoric este scos la inchiriere pentru 290 euro/mp.

Cu 320-350 de euro/mp pot fi inchiriate, la Punctele Cardinale sau in zona Medicinei, apartamente cu trei camere, cu o suprafata cuprinsa intre 70 si 80 mp. Chirii mai scumpe exista in Piata Operei unde preturile practicate pentru inchirierea unui apartament cu 2 camere, confort 1 incep de la 350 euro/luna, iar pentru cele cu 3 camere depasesc 400 euro/luna.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor