Chiriile din mall-uri au ajuns la nivelul din 2002

Marti, 10 August 2010, ora 17:51
1922 citiri
Chiriile din mall-uri au ajuns la nivelul din 2002
Foto: Arhiva

Chiriile din centrele comerciale au scazut pana la nivelul practicat in 2002, cand piata era intr-o faza incipienta de dezvoltare, potrivit unui studiu care releva o scadere a chiriilor cu 10-15% doar in ultimele sase luni.

Studiul realizat de Jones Lang LaSalle arata, de asemenea, ca tendinta de scadere a chiriilor in mall-uri va continua si in perioada urmatoare, potrivit Mediafax.

"In trimestrul doi, in Bucuresti, cele mai mari chirii au scazut la 60-75 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce unitatile de pe cele mai importante artere comerciale atrag, in medie, chirii cuprinse intre 60 si 70 euro pe metru patrat pe luna", se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara.

In ceea ce priveste oferta de pe piata, in trimestrul al doilea, atat in Bucuresti, cat si la nivel national nu a fost inaugurat niciun centru comercial. In al doilea trimestru au fost relansate insa doua proiecte de anvergura, prima faza a proiectului Colosseum, respectiv Polus Center in Constanta.

"Pentru anul 2011 numarul proiectele anuntate este in scadere, doar sase proiecte fiind propuse spre finalizare, in Bucuresti si cinci orase secundare, insumand 240.000 metri patrati. Relansarea celor doua proiecte pentru care dezvoltatorii au reusit sa securizeze finantarea, intrarea unor noi retaileri reprezinta semne pozitive pentru piata locala de retail", se mai arata in raport.

Autorii studiului mentioneaza si ca tendinta retailerilor este de a analiza mai atent conceptul si specificatiile noilor proiecte, amplasarea precum si calitatea management-ului centrelor comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#chirie spatiu comercial, #spatii comerciale chirii, #mall chirie , #chirie