Ziare.com

Programul "Prima Chirie" a inceput oficial: Cine beneficiaza si in ce conditii

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 23:39

   

Programul "Prima Chirie" a inceput oficial: Cine beneficiaza si in ce conditii
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat ca, incepand de miercuri, la unitatile sale pot fi depuse cererile pentru acordarea sumelor prevazute in Programul "Prima chirie" (prima de relocare).

"Persoanele care indeplinesc conditiile legale sunt asteptate sa depuna sau sa transmita prin modalitatile prevazute de dispozitiile legale (personal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fax sau e-mail), la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde sunt in evidenta actele necesare acordarii acestui drept in termen de 60 de zile de la data incadrarii in munca.

Prin derogare de la acest termen, 'Prima Chirie' (prima de relocare) se acorda si persoanelor care indeplinesc conditiile legale si care s-au angajat in perioada dintre 25.01.2017, data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2017, si 06.06.2017", se spune intr-un comunicat al ANOFM.

Pentru aceste persoane, termenul de 60 de zile, in care se poate solicita pentru viitor prima de relocare, incepe cu data de 6 iunie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De acest program beneficiaza persoanele inregistrate ca someri la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, care se incadreaza in munca intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri fata de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

Prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare realizate de acestea, in situatia in care sunt persoane singure sau impreuna cu familiile acestora, nu depasesc suma de 5.000 lei/luna si este in cuantum de 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (chirie si utilitati) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2592 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor