Ziare.com

Topul chiriilor din Bucuresti

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 15:24

   

Topul chiriilor din Bucuresti
In timp ce unii romani abia isi permit sa ia un credit pentru programul "Prima Casa", un proprietar din Bucuresti cere o chirie de 50.000 de euro lunar pentru o vila, monument istoric, din zona Dorobanti-Ambasade.

Si se pare ca acest caz nu este singular, proprietarul unui penthouse din Capitala a reusit sa inchirieze cu 9.000 de euro/luna imobilul pe care il detine.

Peste 65% dintre cei care inchiriaza astfel de locuinte sunt oameni de afaceri straini care provin din zona diplomatiei sau care au afaceri multiple si se ocupa de strategii pe termen mediu si lung, care necesita socializare.

Capital a realizat un Top 10 al celor mai scumpe chirii cerute de proprietarii din Bucuresti pentru locuinte scoase la inchiriat in acest an.

Locul 1. Vila in zona Dorobanti-Ambasade - 50.000 euro/luna

Vila este monument istoric, are o suprafata de 800 mp si dispune de un teren de 970 mp. A fost renovata de curand si este structurata pe subsol, parter, etaj si mansarda.

Locul 2. Casa din zona de Nord - 45.000 euro/luna

Construita in 1930 si reconditionata in 2006, casa are o suprafata utila de 350 mp si dispune de patru dormitoare, un living si o baie de tip SPA (dus cu efect de ploaie).

Locul 3. Penthouse din zona Soselei Nordului - 30.000 euro/luna

Construita in 2007, locuinta cuprinde trei dormitoare, un birou, un living si o garsoniera. Casa are incalzire prin pardoseala, sistem audio-video controlat de un server local si un sistem de ventilatie de ultima generatie. Designul interior a fost realizat de un expert din Hong Kong, in stil feng shui.

Locul 4. Vila in zona Dorobanti - 25.000 euro/luna

Locuinta este una de tip monument istoric, ea fiind amplasata langa parcul Herastrau si Kiseleff. Are o suprafata inchiriabila de 1.200 mp si inca o anexa cu alti 200 mp. Vila dispune de 27 de camere, dintre care 13 dormitoare.

Locul 5. Casa din zona Aviatorilor - 25.000 euro/luna

Locuinta este situata in zona Aviatorilor si a fost construita la inceputul secolului XX. Imobilul are in componenta zece camere si se afla in portofoliul companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis - Eurisko.

Locul 6. Vila din zona Lascar Catargiu - 25.000 euro/luna

Vila este localizata in zona Lascar Catargiu, foarte aproape de Piata Romana. Locuinta dispune de demisol, parter, un etaj si mansarda.
Suprafata totala construita este de 1.100 mp, plus un teren de 740 mp.

Locul 7. Apartament in zona de Nord - 25.000 euro/luna

Locuinta construita in 2008 are o suprafata de 750 mp si este dispusa pe doua caturi, respectiv parter si un etaj. Casa are amenajata o gradina in stil englezesc.

Locul 8. Vila in zona Dorobanti-Capitale - 18.000 euro/luna

Locuinta este situata la 10 minute de parcul Herastrau si are o suprafata inchiriabila de 500 mp, dispusa pe subsol, parter, un etaj si mansarda.

Locul 9. Vila in zona centrala a Capitalei - 15.000 euro/luna

Casa este localizata in zona centrului istoric al Bucurestiului, a fost construita la inceputul secolului XX si are in componenta noua camere.

Locul 10. Vila din zona Victoriei - 15.000 euro/luna

Imobilul este situat in zona Victoriei si a fost construit la sfarsitul secolului XIX si dispune de sapte camere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2720 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si?

Si da lumea domnule? Da lumea? Aceasta-i intrebarea! Ca vorba aia : prost este cine da , nu cine cere!

 

Pe criza asta...

...bineinteles ca nu da nimeni atat. Articol in plus.

Foarte frumoase case

Crezi ca daca tu esti sarantoc si n-ai bani , toata lumea e ca tine ? Oricum , casele acelea nu-s pentru romanasi , sunt pentru straini care nu se tiganesc la pretz.
Cu cat ai vrea sa-ti inchirieze asemenea vila ? cu 500 sau 700 de euroi / luna ? Sau poate cu 300 ... ? hihihi !

Poate!

Ai dreptate si cred ca a fi sarac sau ma rog, a nu fi foarte bogat nu este neaparat un defect mai ales ca romanessii, cum le spui tu s-au cam imbogatit frand de la cei saraci. Altfel, sa stii ca 50000 euro pe luna pentru chiria unei ambasade e foarte mult pentru orice guvern din lume mai ales in conditii de criza. A! Daca faci parte din smecherasii care-si zic agenti imobiliari, te cred si iti inteleg nelinistea.Desi, un min im de gandire economica si de aritmetica arata ca o viol de acest tip si-ar scoate valoarea intr-un an...ce ce de fapt ma face sa cred ca sigur esti dintre agentii imobiliari smecheri, daca un astfel de pret ti se pare normal sa fie o chirie pentru o luna de zile.

da' a lu' ceasca...

... cate parale ie?

alt sarantoc

problema nu e ca sunt sarantoc ci ca nu face.Iar cit de bogat ai fi nu arunci cu banii aiurea ci dai si mai mult cu o conditie ,,sa faca cit se cere''Daca nu esti un *** atunci stii aritmetica si anume 50.000 X 12 luni = 600.000 € Proprietarul vrea sa o inchirieze sau sa o vinda?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor