Primii pasi pe care trebuie sa-i faci cand iti cumperi o casa

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 20:30
4983 citiri
Primii pasi pe care trebuie sa-i faci cand iti cumperi o casa
Foto: Buzzle

Cumpararea unei case poate fi cea mai mare provocare de care ai putea avea parte, mai ales daca nu ai avut de-a face cu astfel de lucruri pana acum. Trebuie sa fii pregatit pentru ceea ce va urma, deoarece vor fi si momente descurajatoare.

Gandeste la partea frumoasa: o sa poti vizita extrem de multe locuri si apoi sa gasesti o locuinta care va fi a ta pentru restul vietii.

Este posibil ca multi agenti imobiliari sa iti spuna ca asezarea casei este cea mai importanta si adevarul acesta este, dupa cum arata si Buzzle. Daca iti place agitatia din oras, nu te duce intr-o zona din mediul rural pentru ca te vei plictisi si invers.

De asemenea, daca vrei sa stai intr-o zona centrala si nu ai un buget foarte mare, nu te astepta la o casa foarte mare. Daca iti doresti asa ceva, indreaptati privirea catre suburbii, mai ales daca vrei sa construiesti una, nu sa o cumperi gata facuta.

Tot legat de locatie trebuie sa fii atent daca ai unde parca masina, dar si la vecini. Acestia vor sta in preajma ta in permanenta si nu ai cum sa scapi, asa ca alege cu cap dinainte. De exemplu, daca esti o persoana linistita, careia nu ii place galagia, o sa fii distrus daca vecinilor tai le place sa asculte muzica cu boxele la maximum.

Ce poti face in acest sens? Dupa ce te-ai hotarat asupra casei, plimba-te mai multe zile prin zona ca sa vezi cum se comporta oamenii.

Insa pana atunci mai ai de luat cateva decizii. Daca nu ai copii si nici nu ai de gand sa faci, o camera cu trei dormitoare este prea mult, dar daca vrei sa ai urmasi, atunci trebuie sa te hotarasti de acum la numarul de camere. Pana la urma, o casa nu schimbi o data la cateva luni.

De asemenea, daca iti construiesti o casa, gandeste-te bine la numarul camerelor sau la modelul casei ca poate pe viitor vrei sa mai ridici o parte.

Nu uita de finante. Nu te uita dupa casa care costa exact cat poti lua tu credit sau cati bani ai. Ia in calcul si taxele suplimentare, comisioanele sau alte plati care pot sa apara pe parcurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#prima ta casa, #cumparare Prima Casa , #cumparari