Adevarata criza imobiliara incepe in vara

Luni, 02 Martie 2009, ora 10:49
4748 citiri
Adevarata criza imobiliara incepe in vara

Adevarata criza imobiliara se va simti in vara, cand vor aparea primele falimente si executari silite pe piata din Romania.

Cumparatorii asteapta sa mai scada preturile, bancile nu mai finanteaza proiecte mari, dezvoltatorii nu accepta esecul de a vinde sub pretul la care au achizitionat terenul, cam acesta este scenariul actual al pietei imobiliare, sustin jucatorii de pe piata, citati de Ziarul Financiar.

Proiectele mari de peste 50 de milioane euro vor fi cele mai afectate de criza. Dezvoltatorul trebuie sa asigure 50% din valoarea investitiei, fata de 20-30% cat cereau bancile anul trecut, si sa aiba peste 50% din proiect deja preinchiriat.

"Bancile nu mai finanteaza proiectele mari, de peste 50 de milioane de euro, pentru ca sunt foarte greu de sindicalizat. Au aparut probleme de acest gen si la proiectele deja incepute, unde banca refuza sa mai acorde finantarea.

Avem un caz in Bulgaria, unde dezvoltatorul a dat in judecata banca pentru ca nu a mai primit creditul pentru care s-au inteles", a declarat Perry Zizzy, partener al casei de avocatura Badea Clifford Chance.

Mai mult, timpul de analizare a unui proiect a crescut, iar faptul ca un investitor avea o relatie indelungata cu o banca nu mai constituie un avantaj.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#criza imobiliare vara, #varf criza imobiliara, #executii silite imobiliare , #imobiliare