Afacerile imobiliare din zonele de fite, in picaj

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 15:43
2796 citiri
Afacerile imobiliare din zonele de fite, in picaj

Pipera, Baneasa, Pantelimon, Dorobanti sunt zone unde preturile imobilelor dar si ale terenurilor au scazut semnificativ, recunosc reprezentantii agentiilor imobiliare.

De departe, cel mai mult au scazut "scorurile" in Pipera si Baneasa, poate si pentru ca aici acestea se umflasera cel mai mult. Cel mai putin au avut de suferit terenurile din buricul Capitalei.

"Se pare ca terenurile din zonele ultracentrale au avut cel mai putin de suferit, scaderea pe acest segment fiind aproape insesizabila, de 5-10%. In sud, proprietarii sunt mai degraba increzatori in finalizarea unor obiective majore precum aeroportul si canalul Dunare - Bucuresti, decat in pericolul unei crize economice, refuzand sa coboare pretul sub nivelul actual. Aici inca se mai gasesc terenuri cu 2-3 euro/mp, foarte aproape de zona in care s-a anuntat aeroportul, un pret pe care cei mai multi refuza sa-l negocieze.

Nordul se afla la polul opus pentru ca aici sunt de departe cele mai mari scaderi de preturi. Pe Soseaua Pipera Tunari preturile anumitor terenuri s-au injumatatit, in special ale celor care sunt la vanzare de mai bine de 6 luni in piata. De la 900 euro/mp s-a ajuns la momentul acesta si la 400 euro/mp. La fel, in Baneasa s-a coborat de la 450 euro/mp, pana la 290 euro/mp", arata reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.

Si la capitolul vilelor si al apartamentelor noi se practica discounturi. Astfel, un imobil de apartamente in Baneasa care pana acum s-a vandut cu 2.500 euro/mp, acum este la vanzare cu un discount de 500 euro, dupa ce mai bine de 2 luni nu s-a mai vandut nici un apartament.

Sectorul de birouri nu face exceptie de la regula. Astfel, o cladire de birouri din zona Dorobanti a ramas fara petitori timp de 4 luni, dupa care proprietarul a mai lasat initial din pret vreo 200.000 euro, apoi inca 200.000 euro, reusind astfel in final sa gaseasca un cumparator.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#pipera, #baneasa, #Dorobanti, #preturi, #scadere, #imobiliare , #imobiliare
Comentarii
Poza mariapopa1980
mariapopa1980
rank 1
Preturile cresc sau scad in functie de analiza numarului si valorilor tranzactiilor.Daca nu se fac tranzactii cum se apreciaza ca valoarea activelor a crescut sau a scazut??????????