Ziare.com

Agentii imobiliari: Majorarea TVA stopeaza initiativa privata

Marti, 06 Iulie 2010, ora 17:05

   

Agentii imobiliari: Majorarea TVA stopeaza initiativa privata
Jucatorii de pe piata imobiliara continua sa critice decizia Guvernului de a majora cota TVA la 24% si spun ca aceasta masura de austeritate nu face decat sa blocheze initiativa privata si micile afaceri care reprezinta motorul economiei.

Dan Negulescu, presedintele Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania, a declarat pentru Bloombiz ca tot mai putine persoane private mai vor sa isi cumpere un apartament. Asta si pentru ca avem conditii de creditare foarte restrictive.

"Creditarea continua, dar la niste niveluri net inferioare celor necesare pentru ca toata piata imobiliara sa se reporneasca. Nivelul de creditare este extrem de jos, iar conditiile de creditare sunt foarte restrictive", a afirmat Dan Negulescu.

In ceea ce priveste piata terenurilor, Dan Negulescu a declarat ca se mai tranzactioneaza doar terenurile care sunt foarte ieftine, "cele cu pret normal nu se vand".

Majorarea TVA nu ar trebui sa afecteze puternic si nivelul chiriilor. "Totusi, cresterea sa la 24% presupune plata lunara, a unei valori cu 4.2% mai mari, ceea ce ingreuneaza si mai mult fluxul de numerar al chiriasilor. In cazul retailerilor, impactul va fi mai mare si nu doar la nivel de cash-flow intrucat majorarea TVA-ului va determina cresterea preturilor si implicit scaderea incasarilor din vanzari", a declarat Oana Iliescu, pentru Bloombiz.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 936 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor