Apartament in Bucuresti sau in oricare alta capitala europeana?

Joi, 12 Februarie 2009, ora 06:39
3693 citiri
Apartament in Bucuresti sau in oricare alta capitala europeana?

Vorbind de pretul locuintelor din Romania, de chirii si terenuri, case si garsoniere, cu siguranta gandul o sa ne poarte si spre alte locatii cu valori asemanatoare.

In conditiile in care preturile apartamentelor din Bucuresti sunt aproximativ identice cu cele din alte orase europene, ati prefera sa locuiti in blocurile gri ale Capitalei sau in superbul Amsterdam?

Cu toate ca in ultima perioada criza economica a redus valoarea proprietatilor imobiliare cu 30%, in unele cazuri chiar cu 60%, in Bucuresti sunt putini cei care reusesc sa se apropie de un apartament cu doua sau trei camere. Chiar si garsonierele sunt un lux pentru unii.

Preturile sectorului imobiliar plaseaza Bucurestiul pe locul 26 intr-un top al celor mai scumpe 113 piete analizate la nivel mondial, in 2008, informeaza Global Property Guide.

Astfel, in unele cazuri, Bucurestiul este mai scump decat Milano, Amsterdam, Bruxelles sau Berlin, in ceea ce priveste imobiliarele.

In centrul Bucurestiului, un metru patrat costa in jur de 3.900 de euro. In Amsterdam, acelasi metru patrat nu trece de 3.500 de euro. La milano este ceva mai scump. Ajunge la 3.511 euro. In ambele cazuri, pretul este mai mic decat in capitala.

Daca cei care nu au fost afectati de actuala criza financiara vor sa cumpere proprietati, Romania nu ar fi o alegere prea inspirata. Acum cateva saptamani, o agentie imobiliara din bulgaria prezenta oferte de vis cu preturi de pana la 20.000 de euro, pentru apartamente la malul marii.

Un apartament ce se intinde pe 120 de metri patrati scoate din buzunarele celor care au fost feriti de turbulentele crizei pana la 470.000 de euro. Aceeasi suprafata, in capitala Olandei, costa 423.000 de euro. In Milano, cu 421.000 de euro, poti sa te lauzi ca esti proprietarul unui frumos apartament de pe campiile Lombardiei, intr-una din capitalele modei si designului.

In comparatie cu capitalele din regiune, Bucurestiul este cel mai scump. In Bratislava, un metru patrat ajunge la 3.900 de euro, in Praga aproape 3.460, in Varsovia 3.200 si in Budapesta 2.200.

Potrivit raportului celor de la Global Property Guide, cele mai ridicate preturi ale proprietatilor sunt inregistrate in Monaco (36.000 euro/mp), Moscova (15.800 euro/mp), Londra (15.760 euro/mp) si Tokyo (13.665 euro/mp).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Amsterdam Londra Moscova, #tokyo, #preturi metru patrat, #locuinte garsoniere apartament, #pret mp zone, #capitale europene , #imobiliare