Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 07:17
2102 citiri
Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007

Preturile apartamentelor din Romania au ajuns la nivelul din 2007, iar specialistii imobiliari sustin ca anul acesta vor urma noi ieftiniri.

Asadar, cei care vor sa isi cumpere o locuinta in acest an, isi mai pot amana planurile de investitii pentru lunile urmatoare, pentru ca mai e loc de scaderi in continuare, afirma specialistii citati de Gandul.

In Bucuresti, metrul patrat - calculat ca medie pentru apartamentele vechi si noi - costa 1.322 euro, cu 22% mai putin fata de ianuarie 2009, reiese dintr-un studiu realizat de portalul specializat imobiliare.ro.

Sunt insa si scaderi peste aceasta medie, cum s-a intamplat in cazul apartamentelor noi cu una si doua camere, care au pierdut in jur de 30% din pret in ultimele 12 luni.

Astfel, o garsoniera dintr-un complex rezidential modern pe care dezvoltatorul o vindea cu 1.952 euro/mp in ianuarie 2009 poate fi cumparata acum cu 1.377 euro/mp. Si apartamentele vechi s-au ieftinit cu 23,5%, pana la un pret mediu de 1.188 euro/mp.

Insa, nu numai locuitorii Capitalei pot sa cumpere acum apartamente mai ieftine. Si la Brasov, pretul mediu cerut are o valoare de 944 euro pe metru patrat de suprafata utila, cu 22,4% mai putin decat acum un an.

La Cluj-Napoca s-au inregistrat cele mai mici ieftiniri in ultimul an. Apartamentele vechi cu trei camere costa cu doar 9,9% mai putin fata de ianuarie 2009, in timp ce la Constanta, reducerea este de 20,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#apartamente ieftinire, #apartamente ieftine, #pret apartament scadere , #imobiliare