Apartamentele cu doua camere, cele mai cautate la Project Expo

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 19:31
1562 citiri
Apartamentele cu doua camere, cele mai cautate la Project Expo
Foto: Arhiva

Dezvoltatorii prezenti la Targul Imobiliar Project Expo au declarat sambata ca apartamentele cu doua camere sunt cele mai cautate locuinte deoarece ofera spatiu si se incadreaza ca pret in programul Prima Casa.

"Tendinta este pe programul Prima Casa. Aproximativ 80% din cei care au trecut pe la stand opteaza pentru achizitionare unei locuinte prin acest program. Majoritatea cer apartamente cu doua camere - suprafete mari si care se incadreze ca pret in Prima Casa", a declarat directorul Conimpex Company, Madalina Cheptea.

De asemenea, reprezentantul Domus Stil a declarat ca cei mai multi vizitatori s-au interesat de apartamentele cu doua camere achizitionate prin programul Prima Casa.

"Au fost persoane interesate si de alte forme de finatare, insa Prima Casa este inca in actualitate. Numarul de vizitatori este ridicat. Suntem sase persoane la stand si nu am avut timp sa stam", a spus reprezentantul Domus Stil.

Florentin Neacsu, reprezentantul Premium Imobiliare, a declarat ca fata de editia precedenta prezenta vizitatorilor este mai slaba, iar interesul acestora este diminuat.

"Prezenta este mult mai slaba fata de editia precedenta. in vara, in cel trei zile de targ, am obtinut 10 rezervari, iar acum, in doua zile avem doua rezervari. Cele mai atractive oferte sunt cele pentru apartamentele cu doua camere si pana sau in jurul a 60.000 de euro", a spus acesta.

Interes mare, tranzactii putine

Organizatorii Project Expo "Prima casa" au declarat, vineri, agentiei NewsIn, ca se asteapta ca aproximativ 15.000-16.000 de oameni sa viziteze editia de toamna a targului, in crestere fata de editia precedenta, din luna iulie, cand numarul vizitatorilor a fost de 10.000.

In plus, acestia au mentionat ca se asteapta sa incheie cu circa 15% mai multe precontracte pe durata targului decat in editia precedenta, cand au fost semnate 868 de precontracte, in special datorita preturilor mai scazute decat la targul desfasurat in luna iulie.

Potrivit reprezentantilor Project Events, dezvoltatorii imobiliari au redus preturile in medie cu 10-12%, fata de editia precedenta. De asemenea, multi dintre dezvoltatori au venit cu oferte de masini pentru achizitionarea unui apartament din ansamblurile pe care le detin, altii ofera chiar si mobilierul in pretul casei.

Acestia au mai precizat ca in cadrul targului mai sunt prezenti si brokeri de credite, care ii consiliaza pe cei interesati de achizitionarea unui apartament prin programul "Prima Casa".

Cea mai ieftina oferta din cadrul targului imobiliar Project Expo "Prima casa" este o garsoniera de 16.000 de euro in Bucuresti, in timp ce pretul pentru un apartament de patru camere, complet finisat, din zona Pache Protopopescu ajunge pana la 362.550 euro, au declarat pentru NewsIn organizatorii.

La cea de-a doua editie a targului dedicata programului "Prima casa" participa peste 60 de dezvoltatori si agenti imobiliari, iar 80% dintre oferte pot fi accesate prin acest program, preturile medii pentru garsoniere fiind cuprinse intre 45.000-80.000 de euro.

Targului imobiliar are loc in perioada 18-20 septembrie 2009, la Palatul Copiilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#targ imobiliar Prima Casa, #Prima Casa apartamente, #apartamente doua camere , #imobiliare