Apartamentele vechi, tot mai ieftine

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 07:54
3240 citiri
Apartamentele vechi, tot mai ieftine
Foto: Gandul

Criza economica a facut ca in aceasta vara preturile apartamentelor vechi din Bucuresti si din tara sa scada foarte mult fata de aceeasi perioada din 2008.

Astfel, daca in luna august 2008 un apartament vechi de doua camere costa, in medie, 110.660 de euro, azi proprietarul unei asemenea locuinte cere 69.000 de euro, cu 36% mai putin, informeaza Adevarul care citeaza un raport intocmit de AnunturiParticulari.ro.

Si celelalte tipuri de apartamente vechi au fost afectate de scaderile de pret, iar cel mai mult s-au ieftinit locuintele de patru camere.

Daca o asemenea proprietate costa anul trecut 200.042 de euro, astazi pretul este 121.800 de euro, ceea ce inseamna o scadere de 39%.

Totusi, in ciuda acestor ieftiniri, volumul tranzactiilor pe acest segment nu s-a imbunatatit. "Nivelul vanzarilor este foarte scazut. Toata lumea vrea sa cumpere prin 'Prima Casa', dar proprietarii nici nu vor sa auda de asa ceva", spune Mirela Hudac, administrator al agentiei satmarene Maria Imobiliare.

La fel ca in Bucuresti, si in Satu Mare apartamentele de doua camere, scoase la vanzare la un pret mediu de 27.000 de euro, domina oferta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#apartamente vechi preturi, #ieftinire apartamente vechi , #imobiliare