ARO a devenit un mare parc industrial

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 13:10
2733 citiri
ARO a devenit un mare parc industrial

Falimentul producatorului ARO a transformat platforma din Arges in cel mai mare parc industrial din judet.

"Acesta poarta acum numele de Campulung Industrial Park si ocupa toate cele 48 de hectare ale ARO, inclusiv 100.000 mp construiti de spatii industriale de productie si depozitare", explica consultantii imobiliari EuroMetropola, promotorii parcului.

ARO dispunea la inceput de 190.000 mp de hale, insa o parte din ele au fost demolate pentru ca nu mai puteau fi utilizate, iar renovarea era aproape imposibila. Nobel Automotive parte a Orhan Holding, cel mai important chirias de pana acum al parcului, a renovat hala si spatiile conexe ce totalizeaza 10.000 mp in 6 luni.

In parcul de la Campulung, chiriasul are 3 posibilitati. Prima este ca pot prelua un spatiu existent si il pot renova dupa propriile necesitati din fonduri proprii, sau pot lasa amenajarea in grija proprietarului care va urma indicatiile chiriasului in reamenajare.

Ultima varianta ar fi inchirierea terenului si construirea din temelii a unei hale noi, conform specificatiilor tehnice ale chiriasilor.

"Inchirierea terenului si construirea halei care sa corespunda specificului fiecarui chirias este o practica destul de uzitata in cadrul parcurilor industriale din intreaga tara. Este o procedura convenabila, mai ales ca parcurile care sa dispuna de toate facilitatile - acces facil, apa, canalizare, energie, gaz -, sunt destul de limitate, in special cele din apropierea unor noduri de legatura importante, cum ar fi autostrazi si drumuri nationale", explica consultantii EuroMetropola.

Amplasamentul este chiar un punct forte al platformei ARO Campulung, legatura intre centru si sud-estul tarii se realizeaza usor prin DN 73 si E 574. Pana la Pitesti sunt numai 50 km, iar pana la Brasov, 87.

Spatiile industriale existente au suprafete cuprinse intre 1.000 mp si 30.000 mp, cu inaltimi de 5 si 18 m, ce se pot inchiria pentru 5-6 euro/mp. Cladirea administrativa ofera 3.500 mp de birouri, sali de conferinta, protocol sau training.

In interiorul parcului exista si o cale ferata proprie de 3,5 km conectata la CFR ce asteapta aprobarea graficului de circulatie.

Vlad Voiculescu

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Aro Campulung, #platforma, #parc industrial , #imobiliare