Atentie, se scumpesc apartamentele noi

Sambata, 13 Septembrie 2008, ora 13:50
2567 citiri
Atentie, se scumpesc apartamentele noi

Toamna vine cu o scumpire la locuintele noi, dupa ce in sezonul estival dezvoltatorii si-au ademenit clientii cu reduceri substantiale de mii de euro.

Apartamentele noi au avut costuri promotionale doar pe perioada verii, iar acum doritorii vor trebui sa plateasca pretul intreg atat al locuintei, cat si al locului de parcare si mobilei, care pana acum erau incluse in oferta.

In plus, scumpirile sunt cauzate si de pretul mai ridicat al materialelor de constructie si fortei de munca.

Toate acestea aduc o majorare de pret de 5-10%.

"Categoric vor exista majorari de preturi. Procentul insa de majorare care va fi diferentiat, cum a fost si pana in prezent, nu a fost stabilit inca, urmand sa fie stabilit undeva la sfarsitul lunii octombrie. Dar, cu siguranta aceste majorari de pret vor pleca de undeva de la 5%," a explicat pentru Money Channel Roxana Repanovici, de la Opus Land Development.

Toate preturile la apartamentele noi cresc trimestrial odata cu costurile fabricatiei.

In timp ce locuintele noi se scumpesc, cele vechi se ieftinesc. Asta insa nu ii ingrijoreaza pe dezvoltatori.

Specialistii EsopConsulting spun ca preturile vor continua sa creasca pentru proiectele vandabile, in timp ce in cazul proiectelor unde preturile nu sunt corelate cu ceea ce ofera produsul, acestea vor scadea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#apartamente, #scumpire, #locuinte, #noi, #case , #imobiliare